Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Apple TV 4K – više od televizije!

Apple TV 4K – više od televizije!

Kada je Apple prvi put lansirao Apple TV niko nije verovao da bi jedan tako koncipiran uređaj mogao da pronađe put do velikog broja kupaca. Ipak, dogodilo se suprotno, Apple TV je zahvaljujući aplikacijama i načinu korišćenja promenio pogled na svet televizije donoseći nešto novo i drugačije od svega što je do tada bilo viđeno – svet televizije i multimedije na velikom ekranu kroz aplikacije. Apple TV je kompanija iz Kupertina godinama usavršavala iz generacije u generaciju da bi danas u svom poslednjem izdanju Apple TV mogao da ponudi i striming 4K i HDR sadržaja. Predstavljamo Vam Apple TV 4K – malu, ali moćnu multimedijalnu kockicu.

Sa dimenzijama od 35x98x98 mm i težinom od 425 grama Apple TV 4K predstavlja najmanji multimedijalni boks koji se može pazariti na tržištu. Baziran je na posebnoj tvOS platformi koja u osnovi zavisi od iTunes prodavnice i App Store-a. Sa Apple TV 4K boksom lako se mogu rentirati ili kupovati fimovi i multimedija u najvišim mogućim rezolucijama, s tim da se pravo uživanje postiže kada se ovaj uređaj upari sa nekim zaista vrhunskim 4K televizorom poslednje generacije. Srce Apple TV 4K uređaja čini A10X Fusion 64-bitni procesor koji sa lakoćom procesuira i najkompleksniju multimediju i video sadržaj. Tu je i skladišni prostor od 32GB, odnosno 64GB sa rentiranje i čuvanje sadržaja, kao i vrhunska elektronika koja se brine da sve teče brzo i fluidno.

Preko Apple TV 4K boksa moguće je gledati televiziju, filmove, igrati igrice, slušati muziku, gledati fotografije, surfovati internetom i generalno uživati u najrazličitijoj multimediji. Moguće je lako praćenje sportskih događaja, serija, šou programa… U biti Apple TV 4K je prava mala kockica puna zabave i kvalitetnog sadržaja. Poređeno sa sličnim rešenjima ovaj uređaj donosi ne samo mnogo više servisa u korist korisnika, već i daleko bolju organizaciju zahvaljujući tvOS platformi. Prava poslastica koju nudi Apple TV 4K jesu igrice visoke definicije koje na dobrom 4K televizoru izgledaju impresivno pa korisnik/igrač ima ustisak kao da se igra za nekom ozbiljnom konzolom. Za tu namenu specijalno je moguće upariti dva Siri Remote-a (jedan se mora kupiti odvojeno), a sve u cilju dobre zabave u paru.

Sa Apple TV 4K boksom svet zabave nikada nije bio lepši i primamljiviji. Ova mala multimedijalna kockica zaista je iz korena promenila svet televizije i svega što se danas može nazvati kućnom multimedijom. Vrhunski tvOS, bogatstvo sadržaja koje nudi iTunes prodavnica, kao i lako upravljnje dovoljna su preporuka sama od sebe. Istina, ono što je problem, bar kada je Srbija upitanju jeste nepostojanje iTunes sadržaja i App Store-a od kojih ovaj uređaj suštinski zavisi. Upravo zbog toga Apple TV 4K će za sada ostati rezervisan za one korisnike sa ovih prostora koji iz njega znaju da izvuku maksimum i uživaju u blagodetima 4K slike.

Cena (sa PDV-om): od 30.290,00 dinara

Kontakt: iStyle

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.