Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Duhovi u Filharmoniji
Beogradska filharmonija: Šef-dirigent Gabrijel Felc (foto: Marko Đoković)
Beogradska filharmonija: Šef-dirigent Gabrijel Felc (foto: Marko Đoković)

Beogradska filharmonija: Duhovi u Filharmoniji

Kako zvuči magija u muzici pokazaće Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, koji će nastupiti i kao pijanista, u petak, 2. februara od 20.00 (Kolarac).

Na programu su „Čarobnjakov učenik“ Dikaa, „Klavirski trio Duh“ Betovena, „Hari Poter“ Vilijamsa i „Holanđanin lutalica“ Vagnera.

– Da li verujete u duhove? Ako ne verujete, posle ovog koncerta ćete verovati. Jer kod nas oni donose vodu (Dika), prizivaju tišinu (Betoven), koriste čarobne štapiće (Vilijams) i izazivaju oluje (Vagner) – kaže šef-dirigent Gabrijel Felc.

Nesvakidašnji obrt u sred najpopularnijih simfonijskih dela biće kamerni zvuk Betovenovog Klavirskog trija „Duh“ u kojem će se šef-dirigent predstaviti i kao pijanista zajedno sa muzičarima Beogradske filharmonije – koncertmajstorom Tijanom Milošević i prvim čelistom Nemanjom Stankovićem.

Uz „Čarobnjakovog učenika“ korišćenog u čuvenoj Diznijevoj „Fantaziji“ gde je glavni glumac Miki Maus, omiljenog „Harija Potera i kamena mudrosti“ u kome će ovog puta uživati i odrasli, i legende o moreplovcu osuđenom na večno lutanje, Beogradska filharmonija kroz „magičnu“ tematiku spaja kompozitore potpuno različitih epoha.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19.00 na blagajni Kolarca. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.