Naslovna » Izlasci » Akcije » Besplatne radionice tokom zimskog raspusta za mlade
Besplatne radionice tokom zimskog raspusta za mlade
Besplatne radionice tokom zimskog raspusta za mlade

Besplatne radionice tokom zimskog raspusta za mlade

U Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka biće organizovane besplatne radionice tokom raspusta u januaru i februaru.

Besplatne radionice grafičkog dizajna, mozaika i crtanja namenjene su i prilagođene učenicima završnih razreda osnovnih škola i srednjoškolcima.

Radionica „Zima za računarom – dizajn u snegu“ je radionica grafičkog dizajna, namenjena mladima koji žele da nauče kako da izraze svoje kreativne ideje, da svoja maštanja prenesu na računar, a posle sa računara na internet, papir itd.

„Da li ste se nekad zapitali na koji način razmišljaju dizajneri, kako mašta postaje stvarnost? Zašto je granica između dizajna i kiča tako mala, i kako je ne preći? Šta je to šesto čulo umetnosti i kada treba prestati sa stvaranjem i reći – ovo delo je završeno?Za dž

Sve to ćete saznati na radionici grafičkog dizajna i digitalnog likovnog oblikovanja. Saznaćete i zašto se grafički dizajneri, pa i drugi umetnici najviše bave programima Adobe (Photoshop, Ilustrator, Indesign…)“, poručuju iz Šumatovačke.

Radionica „Mozaik od reciklažnih materijala“ obuhvata razvoj kreativnih potencijala i sposobnosti likovnog izražavanja; izgradnju vizuelne i likovne kulture polaznika; podsticaj razvoja ekološke svesti i otvaranje novih polja mogućnosti za kreativno izražavanje.

Po završetku radionice polaznici će:
• biti osposobljeni da se samostalno kreativno likovno izražavaju, upotrebljavajući tehniku izrade mozaika od reciklažnih materijala;
• biti sposobni da estetski oblikuju različite kućne, lične i upotrebne predmete;
• da kroz samostalan dalji rad razvijaju i unapređuju na radionici stečena znanja i veštine, i da ih koriste u svrhu razvijanja ličnih kreativnih potencijala likovnog izražavanja i vizuelne komunikacije u skladu sa svojim željama, potrebama i mogućnostima.

Besplatne radionice prilagođene svakom pojedincu

Radionica „Crtanje i slikanje za mlade“ će obuhvatiti crtanje mrtve prirode, enterijera, eksterijera, portreta, figura, akt, slobodne teme…

Razvijanjem vizuelnog mišljenja kroz kreativan praktičan rad i upoznavanje sa istorijom slikarstva, upućivanjem u literaturu na osnovu individualnih afiniteta i sklonosti samih polaznika. Unutar zadatih okvira i ciljeva časova, dinamika će biti prilagođena svakom polazniku pojedinačno, u zavisnosti od rezultata koje bude ostvarivao u toku pohađanja radionice.

Sticanjem osnovnih znanja iz oblasti crtanja i slikanja razvija se sposobnost primene tog znanja u kreativnom radu. Navedeni sadržaj prilagođen je uzrastu polaznika.

Zbog ograničenog broja mesta obavezne su prijave putem e-maila art@sumatovacka.rs ili na telefon 6430-908 (ime, prezime i naziv radionice). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.