Naslovna » Izlasci » Akcije » Biblioteka „Laza Kostić“: Radionice kreativnog čitanja i pisanja
Radionice kreativnog čitanja i pisanja "Čarolija čitanja"
Radionice kreativnog čitanja i pisanja "Čarolija čitanja"

Biblioteka „Laza Kostić“: Radionice kreativnog čitanja i pisanja

U subotu, 13. kao i 20. i 27. januara, biće održane besplatne radionice kreativnog čitanja i pisanja pod nazivom „Čarolija čitanja“.

Učenici osmog razreda i srednjoškolci tri sata će biti u čitaonici Biblioteke „Laza Kostić“ na Banovom brdu, a dva sata su predviđena za posetu nekom kulturnom događaju ili instituciji kulture. Prve subote imaće priliku da vide izložbu „100 najlepših slika Srbije“.

Tokom ovog ciklusa radionica, učesnici će se baviti srpskim književnim i kulturnim nasleđem kroz različite kreativne zadatke.Za dž

Cilj radionice kreativnog čitanja i pisanja je da polaznike navede da traže odgovore na pitanja šta sve čini našu (ne)materijalnu kulturu i koji pisci i književna dela su uticali na razvoj naše književnosti i jezika i na koji način.

Autorka i voditeljka radionica „Čarolija čitanja“ je Milica Jovanović. Do sada je, tokom šest godina održavanja, u ovom programu učestvovalo oko 500 mladih. Radionice se relizuju u organizaciji Prijatelja dece Čukarice i uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu.

Prijave i dodatne informacije na 063/8422-174 ili pdcukarica@gmail.com. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.