Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Caro Emerald, prvi nastup u Srbiji

Caro Emerald, prvi nastup u Srbiji

Caro Emerald, svetski poznata holandska pop i džez pevačica, održaće koncert u Beogradu u utorak 27. februara od 20 časova, u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Karte su u prodaji putem Eventim i DD Tickets mreže, kao i prodajne mreže dvorane (informacije na halasportova.rs), po sledećim cenama.
Parter, stajanje – 2900 dinara
Tribina 1 – od 3900 dinara
Tribina 2 – od 3500 dinara
VIP – od 4500 dinara

https://youtu.be/T0rGrXRm9Js

Caro Emerald (Karo Emerald, od njenog punog imena Caroline Esmeralda van der Leeuw) u Beograd dolazi u okviru aktuelne „Emerald Island“ turneje. Ova nežna dama predivnog glasa spojila je u svojoj muzici, kako ističu organizatori, ballroom jazz sa zaraznim mambo gruvom, i postala poznata po izvanrednim živim nastupima. Ona sa sobom donosi leto, ples i bajke iz najlepšeg perioda Holivuda…

Producenti Jan van Wieringen i David Schreurs, kao i kanadski autor Vincent Degiorgio zaslužni su što je svetska scena postala bogatija za jednu ovakvu zvezdu. Videvši njen jazzy vokal kao savršen za pesmu „Back It Up“, dali su joj 2007. godine šansu, koju je Caro prihvatila i time obezbedila sebi proboj na muzičkoj sceni koji je i zaslužila. Pesma „Back It Up“ našla se dve godine kasnije na njenom debi albumu „Deleted Scenes from the Cutting Room Floor“ a privukla je pažnju javnosti već od prvog emitovanja – i na YouTube-u i na radio stanicama postala je mega hit! Krajem iste godine pojavio se i njen drugi singl „A Night Like This“ koji se ubrzo našao na samom vrhu holandske liste singlova, a 2010. godine postao prilično popularan i u Velikoj Britaniji, gde je uvršten i u „A“ listu BBC Radio One.

Još veći uspeh doživela je sa drugim studijskim albumom „The Shocking Miss Emerald“, koji je bio na prvom mestu britanske liste albuma 2013. godine.

U martu 2017. izdala je EP „Emerald Island“ na kojem se nalazi šest numera inspirisanih exotic-om, muzičkim žanrom iz 50-ih i 60-ih godina, ispunjenim egzotičnim zvukovima i instrumentima. Ovo izdanje objavljeno je povodom „Emerald Island Tour“, najveće turneje u dosadašnjoj karijeri Caro Emerald.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković