Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dubioza kolektiv i 2018. u Beogradu!

Dubioza kolektiv i 2018. u Beogradu!

Prvi samostalni koncert posle četiri godine održaće Dubioza kolektiv na stadionu Tašmajdan, 30. juna.

Sastav koji je proslavila energična mešavina roka, panka, regea, ska i duba, kao i njihove snažne političke poruke, poručuje svojim fanovima:

„Ove godine imamo dva velika povoda za koncert u Beogradu. Novi album ‘Pjesmice za djecu i odrasle’ izašao je pre nepuna tri meseca i jedva čekamo da zasviramo nove pesme, a biće nam ovo i prvi solo koncert na otvorenom u glavnom gradu Srbije. Radujemo se što ćemo svirati na Tašmajdanu, čuli smo toliko priča o koncertima u tom prostoru“.

Na pomenutom albumu „Pjesmice za djecu i odrasle“ nalazi se devet pesama koje se na svojevrstan, tragikomičan način, osvrću na svakodnevicu ne samo u BIH, već i u regionu.

Dubioza kolektiv – letnje osveženje

Na Tašmajdan dolaze posle dve godine apstinencije od Beograda, tokom kojih su postigli nezamislive uspehe. Turneja na kojoj su promovisali EP i izdanje „Happy machine“, odvela ih je na brojne pozornice širom sveta, uključujući i Glastonbury, SXSW, Lollapalooza Berlin i Womad.

Usledile su i turneje po Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Indiji. Tokom godinu dana, uspeli su da održe više od 110 koncerata, ali ujedno i da predstave neke od najinteresantnijih video spotova nastalih na ovim prostorima.

Energične žive svirke sastava Dubioza kolektiv prepoznate su kao pravo osveženje na balkanskoj muzičkoj sceni, o čemu svedoče rasprodati koncerti krajem 2017. godine u svim velikim regionalnim gradovima.

Na koncertu 30. juna u Beogradu na stadionu „Tašmajdan“ pored predstavljanja novog albuma, planiraju da potvrde odavno zasluženi status koncertne atrakcije uz proverene hitove sa prethodnih izdanja.

Ulaznice za koncert benda Dubioza kolektiv prodaju se preko Eventim prodajne mreže po ceni od 1.400 RSD za parter, odnosno 1.600 RSD za tribine. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.