Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » JBL Boombox

JBL Boombox

Kompanija JBL na ovim prostorima uživa poseban status, bar kada je reč o svetu kvalitetnog zvuka i veoma je popularna kod korisnika svih starosnih dobi. Reč je o veoma popularnom svetskom brendu koji spaja moderan dizajn sa odličnim radnim karakteristikama i visokim nivoom funkcionalnosti. Mi smo do sada u nekoliko navrata imali priliku da Vam predstavimo različite zvučnike ovog proizvođača, a danas je došao red na najbolji iz aktuelne ponude – JBL Boombox. Ovo je trenutno najmoćniji mobilni zvučnik kompanije JBL koji je dizajniran sa ciljem da pruži dobru zabavu svakom odabranom društvu.

Vizuelno gledano ovo je jedan od najlepših velikih prenosivih zvučnika na tržištu. Odlikuje ga moderan dizajn, vrhunska izrada i upotreba najkvalitetnije elektronike zbog koje i jeste u neku ruku poseban. Dostupan je isključivo u crnoj boji i prema specifikacijama od podržanih audio formata odlično se razume sa A2DP 1.3, AVRCP 1.6 i HFP 1.6 formatima. Srce JBL Boombox zvučnika čine dva 4-inčna vufera i dva 20mm tvitera koja mogu da oslobode ogromnu izlaznu snagu dovoljnu kako za dobru zabavu u kući, tako i na otvorenom. Zvučnik poseduje dopunjivu bateriju velikog kapaciteta (20,000mAh) dovoljnu da ponudi celodnevno uživanje. Ista se veoma brzo puni, tako da je po pražnjenju za svega sat vremena punjenja ponovo spremna za višečasovnu žurku.

Sa izvorima zvuka JBL Boombox komunicira preko Bluetooth veze poslednje generacije. Odlično se razume kako sa mobilnim platformama (iOS i Android), tako i sa desktop okruženjima, a prava poslastica za sve ljubitelje dobrog zvuka jeste fina optimizacija istog preko prateće aplikacije koja se potpuno besplatno može preuzeti za sve popularne mobilne platforme. U poređenju sa sličnim rešenjima JBL Boombox je otporan na većinu spoljnih uticaja uključujući i uticaj vode i vlage i to po IPX7 standardu, koji važi za jedan od najprestižnijih. Sam zvučnik ima dimenzije od 254.5x495x195.5mm i težak je čitavih 5.25 kg što ga čini jednim od većih u svojoj klasi.

U radu se ovaj zvučnik pokazao više nego fantastično. Besprekorna reprodukcija većine tonova, odličan i prodoran bas, kao i lepo izbalansirani prelazi čine ga jako zanimljivim korisnicima koji žele i imaju potrebu da uživaju u vrhunskoj muzici bilo u kući ili na otvorenom prostoru. Svi testovi pokazuju da JBL Boombox ne proizvodi nikakvu vrstu distorzija u radu, kao i da eventualne šumove veoma vešto eliminiše preko svojih tehnoloških inovacija koje poseduje. On je jednostavno savršen drugar za plažu, boravak u prirodi i opušteno uživanje u odabranom društvu. Svaku žurku ume dodatno da podigne na noge, kao i da izmami osmehe na licima svih koji su u njegovoj blizini. Cenovno gledano pozcioniran je u višu klasu, gde mu je realno i mesto obzirom da ima sve karakteristike profi rešenja.

Cena (sa PDV-om): 56.500,00 dinara

Kontakt: iStyle