Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (11. januar 2018)
Novi filmovi - Najmračniji čas
Novi filmovi - Najmračniji čas

Novi filmovi u bioskopima (11. januar 2018)

Najmračniji čas„, „Doušnik“ i „Deda Mraz na zameni“ to su novi filmovi koji će se prikazivati u beogradskim bioskopima od 11. januara 2018. godine.

U pojedinim bioskopima na repertoarima su i filmovi „Ivan“ i „Golem iz Lajmhausa„. U sredu, 17. januara, publika u Beogradu premijerno će moći da pogleda novi domaći film „Patuljci sa naslovnih strana„.

Najmračniji čas

Film „Najmračniji čas“ uzbudljiva je i inspirativna istinita priča koja počinje uoči Drugog svetskog rata, kada Vinston Čerčil (Geri Oldman, nominovan za Oskara) samo nekoliko dana pošto je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva, mora da se suoči sa jednom od svojih najturbulentnijih i najvažnijih odluka: da istraži pogodnosti mirovnog sporazuma sa nacističkom Nemačkom ili da bude odlučan u borbi za ideale i slobodu svog naroda.

Dok nezaustavljive nemačke trupe prolaze Zapadnom Evropom a pretnja od invazije je neizbežna, javnost je nespremna, kralj je skeptičan, a iz njegove stranke se organizuju zavere i spletke. Čerčil mora da izdrži svoj najmračniji čas, okupi naciju i pokuša da promeni tok svetske istorije.

Originalni naslov: Darkest Hour. Dužina trajanja filma: 125 minuta. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija / 2017. Žanr: drama. Uloge: Gary Oldman, Stephen Dillane, Lily James, Ben Mendelsohn. Reditelj: Joe Wright.

Doušnik

Novi filmovi: Doušnik

Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka Oskarovka Meril Strip i dvostruki Oskarovac Tom Henks po prvi put se zajedno pojavljuju u istorijskoj političkoj drami Stivena Spilberga – „Doušnik“.

Radi se o istinitom događaju i aferi „Pentagon Papers“, odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine. Radnja je fokusirana na objavu pentagonskih dokumenata u Vašington postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva odbrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Danijel Elsberg dostavio novinarima…

Originalni naslov: The Post. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: drama. Uloge: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Bob Odenkirk. Reditelj: Steven Spielberg.

Deda Mraz na zameni

Novi filmovi: Deda Mraz na zameni

Niko ne voli Božić više od Andersena! Svake godine on se posvećuje planiranju savršenog Božića za svoju porodicu.

Kao što znamo, najvažniji deo božićnih praznika je poseta Deda Mraza, ali jedne noći stvari nikako ne idu po planu: u novom kostimu Deda Mraza, Andersen se oklizne na ledu i padne niz liticu zajedno sa svim poklonima, sudarajući se sa pravim Deda Mrazom.

Njih dvojica tada odlučuju da se zamene. Deda Mrazova porodica nikada pre nije videla pravog stolara, a Andersenovoj porodici će trebati malo Deda Mrazove božićne magije sada kada su svi pokloni uništeni. Andersen će se prisetiti razloga zbog koga voli Božić, dok će se njegova deca pomučiti da dokažu da je pravi Deda Mraz lažni.

Originalni naslov: Snekker Andersen og Julenissen. Dužina trajanja filma: 70 minuta. Država i godina proizvodnje: Norveška / 2017. Žanr: porodični, avantura. Uloge: Trond Espen Seim, Anders Baasmo Christiansen, Johanna Morck, Ingeborg Raustol. Reditelj: Terje Rangnes.

Patuljci sa naslovnih strana

Novi filmovi: Patuljci sa naslovnih strana

Nikola ima četrdesetak godina i vodeća je zvezda reality programa koji se zove „Tri minuta slave“. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vređa ljude koji se na taj šou prijave i zbog toga je jako cenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne reči magnetski privlače gledalište i rejtinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge reality formate, kao i razne skrivene kamere. Njegov život je zapravo reality program.

Najbolji Nikolin prijatelj Zoran je vlasnik medijske kuće koja se bavi proizvodnjom raznih reality formata, a žena njegovog prijatelja Mira je njegova najveća ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna. Nikolin život počinje da se menja u trenutku kada smišlja način kako da od mlade devojke koju gura njena ambiciozna majka, naprave zvezdu.

Smeštaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli i on počinje da se pita: je li sve to zapravo nameštaljka, tj. skrivena kamera koju podmeću njemu? Kada se uveri da su određene okolnosti ipak stvarne, prinuđen je da spasava sopstvenu kožu na način na koji jedino i zna… pomoću reality programa. Ali, on mora da razluči najvažnije: da li je ceo njegov život jedan veliki reality? I šta je u svemu stvarno, a šta samo izmišljotina koja donosi rejtinge?

Premijera je u Sava centru, 17. januara od 20.00. Cena ulaznice je 500 RSD.

Originalni naslov: Patuljci sa naslovnih strana. Dužina trajanja filma: 95 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2018. Žanr: komedija. Uloge: Gordan Kičić, Boris Milivojević, Aleksandar Radojičić, Milena Radulović. Reditelj: Milorad Milinković.

Ivan

Novi filmovi: Ivan

Pošto mlada Mara rodi Ivana, lavina neočekivanih i stresnih događaja počinje. Ivanov otac, Rok, oženjeni biznismen u koga je Mara ludo zaljubljena, nestaje. Kada Mara sazna da je Rok optužen zbog kriminalnih radnji, brutalno je pretuku plaćenici Rokove žene. Mara i Rok uspevaju da pronađu jedno drugo, ali pred nju se postavlja težak izbor: njeno dete ili njen ljubavnik…

Originalni naslov: Ivan. Dužina trajanja filma: 95 minuta. Države i godina proizvodnje: Slovenija, Hrvatska / 2017. Žanr: drama. Uloge: Maruša Majer i Matjaž Tribušon. Reditelj: Janez Burger. Scenario: Janez Burger, Srđan Koljević, Melina Pota Koljević i Aleš Čar.

Golem iz Lajmhausa

Novi filmovi: Golem iz Lajmhausa

Serija ubistava je potresla društvo do te mere da ljudi veruju da samo legendarno biće iz mračnih vremena – mitski Golem, može biti odgovorno za dešavanja.

Originalni naslov: The Limehouse Golem. Dužina trajanja filma: 109 minuta. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija / 2016. Žanr: horor, triler. Uloge: Douglas Booth, Olivia Cooke, Sam Reid. Reditelj: Juan Carlos Medina.

(danubeogradu.rs)

loading...