Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi spot » Novi singl: Đorđe Balašević – Dno dna

Novi singl: Đorđe Balašević – Dno dna

Novi singl pred Novu godinu objavio je novosadski kantautor Đorđe Balašević. Pesma „Dno dna“ očigledno je izazvala dosta pažnje, pogotovo što je domaće radio stanice je ne puštaju.

Iako je Balašević poznat po pesmama kojima odiše bunt i kritika domaće politike, društva i svakodnevice, ova pesma je, čini se, odjeknula više nego druge.

– Imao sam posla sa mnogo većim mangupima od ovih. U strahu su „šta će mi raditi“ – ko, šta će mi raditi? Nije fazon u strahu. Nije stranački obojena. Obojena je jednim momentom i slobode govora i mišljenja. Mišljenje je najveća sloboda u ovom trenutku. Postoje ljudi koji mi govore „mi te volimo, mi se kunemo u tebe“, ali se boje. Prepadnutost nas je dovela do toga. Meni nisu mogli da uplaše ni kad su bile one gore situacije – objavio je Đorđe Balašević povodom izlaska novog singla.

– Možda sam u povlašćenom položaju jer nisam zaposlen. Mene nisu mogli da otpuste sa posla. Najgore što su mogli meni da urade je da me zaposle. Moram nekad da napišem pesmu koja je angažovana. Tako je i bilo sa pesmom „Treća smena“ za koju su govorili da je zabranjena. Zašto bi bila zabranjena? Isto je bilo i sa „Ne lomite mi bagrenje“, „Živeti slobodno“ – napisao je Balašević i najavio da pesmu „Dno dna“ neće izvoditi uživo.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.