Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Soul Society: Ilija Mihailović – „Berklee“ koncert

Soul Society: Ilija Mihailović – „Berklee“ koncert

U četvrtak, 4. januara od 22.00, u klubu Soul Society „Berklee“ koncert održaće Ilija Mihailović.

Talentovani mladi džez/soul/rnb pevač, oproštajnim koncertom pozdraviće se sa svojim fanovima, prijateljima i kolegama povodom odlaska u Boston, na čuveni Berklee College of Music.

Ilija Mihailović će nastupiti uz pomoć mladih vrsnih muzičara, a to su: Katarina Kochetova (klavir), Marko Ćurčić (bas), Bogdan Đurđević (bubnjevi), Ivan Radivojević (truba) i Milena Jančurić (flauta).

Pridružiće im se specijalni gosti – Aleksandra Kovač, Marta Hadžimanov, Milica Dobrić i Nikola Milenković.

Ovom prilikom mladi muzičari i njihovi gosti imaće soul i džez repertoar – pesme Roberta Glaspera, Jil Scott, Erykah Badu, džez standarde i neke od pop pesama koje je Mihailović kreirao za domaću scenu.

Cena ulaznice je 500 dinara.

Ilija Mihailović – od violončela do Berlija

Od violončela, solo pevanja, džez odseka u Stankoviću, Univision festivala u Azerbejdžanu do finala X Factor Adria, mladog Iliju Mihailovića prati dobra energija uspeha, kvalitetne muzike i velikog broja obožavatelja njegovog glasa i muzike.

Tokom završne godine srednjeg školovanja, Ilija se prijavio za takmičenje The Best Musical Mind u organizaciji Aleksandre Denda i Multikultivator, kao jedan od pobednika osvojio je sjajnu nagradu i bio deo Berklee letnje škole u Peruđi (ITA).

Ilija se u Peruđi istakao i bio jedan od navedenih studenata na listi za audicije za Berklee College of Music (Boston). Na ovoj audiciji je osvojio stipendiju za školovanje na Berklee-ju, koju je dodatno unapredio re-audicijom u Valensiji.

Pred svoj odlazak na Berklee, dobio je priliku da zajedno sa svojim prijateljima i kolegama iz branše jazz/soul muzike oformi Belgrade Experiment Band i kao jedan od vokala nastupa sa repertoarom američkom muzičara Robert Glasper.

Kao magičan epilog ove priče, na nedavno održanom koncertu Robert Glasper trija u klubu Bitef Art Cafe, Ilija je imao prilike da otpeva pesmu „Calls“ Jill Scott, sa Glasperom i njegovim bendom live!

Od januara 2018. godine će biti student najprestižnijeg svetskog koledža Berklee College of Music, planira da održava svoju karijeru i da nastavi da se bavi stvaranjem svoje muzike.

Prihod od prodaje ulaznica biće upotrebljen za podršku Ilijinog školovanja u Bostonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.