Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Soul Society: Koncert Schime Trio + 2

Soul Society: Koncert Schime Trio + 2

Jedan od naših talentovanih autorskih džez bendova Schime Trio nastupiće u subotu, 13. januara, u kultnom klubu Soul Society (stari Bitef).

Prvi album „Do You Really Wanna Play?“ doveo ih je do bine Beogradskog džez festivala. Probrali su fantastične komentare domaće i međunarodne kritike i publike, posle čega su usledile recenzije u dva najpoznatija džez časopisa na svetu – Down Beat i All About Jazz.

Po uhu i oku dobro poznata ekipa boji ovaj sastav – Schime Trio predvodi saksofonista Luka Ignjatović (profesor na džez odseku FMU), kontrabas je pod šakama Borisa Šainovića (najaktivniji mladi kontrabasista domaće scene) a bubanj van svake kontrole Peđe Milutinovića (vrsni bubnjar, član Vasil Hadžimanov Banda).

Trio se oslanja na zvuk pedesetih i šezdesetih, negujući kvalitetnu interakciju i nadahnute instrumentalne deonice trojice članova, a u tome im se pridružuju još dvojica vrsnih muzičara – saksofonista Rasto Obradović i klavijaturista Sava Miletić.

Rastko svojom muzikom upotpunjuje srpsku muzičku scenu, ali i norvešku gde je i završio svoje studije džeza. Sava Miletić svoj zvuk donosi sa univerziteta Grac, ali i iz Nemačke, Švajcarske, SAD, Indonezije, Balkana… gde je imao čast da svira sa izvanrednim muzičarima (npr. David Murray, Luis Bonilla, Howard Curtis, Christian Havel, Bastian Stein, Anđelko Stupar, Janko Novoselić…).

U toku je završavanje svih priprema za izdavanje drugog albuma, koji nosi drugačiji zvuk u odnosu na prvi album. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.