Naslovna » Izlasci » Sport » 31. Beogradski maraton: Štafetni polumaraton po četvrti put
Štafetni polumaraton
Å tafetni polumaraton

31. Beogradski maraton: Štafetni polumaraton po četvrti put

Na ulicama srpske prestonice 21. aprila biće održan 31. Beogradski maraton ali i po četvrti put štafetni polumaraton.

Štafetni polumaraton je trka za srednjoškolce, studente visokih škola i fakulteta, ali i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima.

Na sajtu „Beogradskog maratona“ počelo je prijavljivanje za štafetni polumaraton gde se mogu pronaći i sve informacije o tehničkoj organizaciji i propozicijama.

Svaku takmičarsku ekipu odnosno štafetu čine četiri takmičara i ekipe mogu da budu muške, ženske ili mešovite.

– Štafetno trčanje polumaratona i maratona izuzetno je popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta koji sada broji desetine miliona ljudi širom sveta. Popularizacija trčanja i veći broj učesnika u svim kategorijama stanovništva u okviru Beogradskog maratona deo su misije „Beogradskog maratona“ da se trčanje i rekreacija razviju i kao pokret zdravlja. To su bili najvažniji razlozi da se i ove godine na Beogradskom maratonu organizuje štafetni polumaraton. Sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastavićemo i ubuduće, i u okviru Beogradskog maratona i na drugim događajima koje organizujemo i koje ćemo organizovati – rekao je Dejan Nikolić, direktor „Beogradskog maratona“. (danubeogradu.rs)