Naslovna » Izlasci » Festivali » 46. FEST: FEST na bis – program PostFESTum
FEST na bis - program PostFESTum
FEST na bis - program PostFESTum

46. FEST: FEST na bis – program PostFESTum

U ponedeljak, 5. marta, u Sava centru, DOB-u, DKC-u, Fontani, Kinoteci i CZK „Vlada Divljan“ biće održan program PostFESTum iliti FEST na bis – projekcije najgledanijih filmova na 46. FEST-u.

Čak 116 premijernih naslova našlo se na ovogodišnjem FEST-u, a za one koji tokom deset festivalskih dana nisu uspeli da pogledaju sve što su želeli, tu je postFESTum.

Sava centar

U Sava centru u 16.30 biće prikazan film LICE poljske reditelje Malgoržate Šumovske, koja je na nedavno završenom Berlinalu osvojila Srebrnog medveda – veliku nagradu žirija.

Još jedna projekcija najtraženijeg filma ovogodišnjeg FEST-a, FANTOMSKA NIT u režiji Pol Tomas Andersona, zakazana je za 19.00, a za 22.00 poslednji film čuvenog Romana Polanskog, PREMA ISTINITOJ PRIČI.

Dom omladine Beograda

U Domu omladine u 17.30 biće prikazan film Pola Mekgijana, FILMSKE ZVEZDE NE UMIRU U LIVERPULU, sa Anet Bening i Džejmi Belom u glavnim ulogama koje su im donele nominacije za nagradu BAFTA.

U 20.00 planirana je projekcija filma NIOTKUDA Fatiha Akina, koji je osvojio Zlatni globus i nagradu za najbolju glumicu u Kanu, a u 22.30 ŽIVOTINJE reditelja Grega Zglinskog, prikazanog u FEST-ovom Glavnom takmičarskom programu.

Dvorana KCB

U Dvorani kulturnog centra od 17.00 biće prikazan film Paola Đenovezea, PRAVO MESTO. U 19.30 počinje novi film kultne rediteljke Kler Deni, NEKA SVETLOST UĐE, sa Žilijet Binoš i Žerarom Depardjeom u glavnim ulogama.

Kraj programa u ovoj sali od 22.00 pripada dobitniku Zlatne palme – publika će moći da vidi SKVER Rubena Estlunda.

Fontana

U Fontani nas u 15.00 očekuje novi film Mišela Azanavisijusa, SILOVITI, koje prikazuje jedan deo života čuvenog Žan Lik Godara

U 17.00 biće prikazan film DVOSTRUKI LJUBAVNIK Fransoa Ozona. U 19.00 je na programu film DOVLATOV u režiji Alekseja Germana, dobitnik Srebrnog medveda za izuzetan umetnički doprinos na ovogodišnjem Berlinalu, a u 21.00 OBLIK VODE Giljerma del Tora.

Kinoteka

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova) u 17.00 biće prikazan film Luke Gvadanjina SKRIVENA LJUBAV, u 19.30 film EVA Benoa Žakoa, prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala, a u 22.00 TRI BILBORDA ISPRED EBINGA U MISURIJU Martina Mekdone, koji je otvorio ovgodišnji FEST.

U Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska) u 16.00 biće prikazan dokumentarni film PRIČA O KERIJU GRANTU, u 18.30 JUPITEROV MESEC mađarskog reditelja Kornela Mundruca, a u 21.00 TRAGOM KOSTIJU poljske rediteljke Agnješke Holand.

CZK „Vlada Divljan“

U palilulskoj dvorani od 12.00 je na programu projekcija animiranog filma za decu, NEVEROVATNA PRIČA DŽINOVSKE KRUŠKE, a u 14.30 komedija ZABORAVI NA NIKA rediteljke Margaret fon Trota.

Film LETO 1993 španske rediteljke Karle Simon biće prikazan u 17.00, a u 19.30 PRAVO MESTO Paola Đenovezea. (danubeogradu.rs)