Naslovna » Izlasci » Sport » Belgrade Underpants Run: Druga Trka u donjem vešu u Beogradu

Belgrade Underpants Run: Druga Trka u donjem vešu u Beogradu

U nedelju, 4. februara od 12.00, biće održana Trka u donjem vešu – Belgrade Underpants Run 2018.

Ovo će biti drugo okupljanje hrabrih i luckastih trkačica i trkača u okviru zabavne i besplatne trke u gaćicama koja se održava i po snegu i minusu.

Trka dužine 1600 metara startovaće iz prostorija Beogradskog trkačkog kluba u ulici Tadeuša Košćuška 78, u blizini Dunavskog keja.

Trka u donjem vešu – za entuzijaste!Za dž

Prošle godine, grupa od desetak trkačkih entuzijasta, organizovala je ovaj nesvakidašnji događaj. Neočekivano, odaziv je bio odličan, pa se trci priključilo na desetine sugrađana od kojih je najmlađi Nikola (14 godina), zajedno sa svojim tatom, istrčao trku na 1000 metara na -5 stepeni i zaleđnoj stazi Adi Ciganlije.

Po rečima organizatora trke Veroljuba Zmijanca, ideja je proistekla kao improvizacija ruske metode jačanja i oporavka organizma izlaganjem hladnoći i valjanjem u snegu, te danas veoma popularnoj i skupoj krio-terapiji koju vrhunski sportisti koriste posle napornih mečeva i treninga.

– Želja nam je da u ovom, pomalo tmurnom i poviše stresnom vremenu, ljudima pružimo jedan dan bezbrižnosti i udar dobre energije. Kako drugačije da se osećate kada posle trke po hladnoći uđete u saunu ili popijete topao čaj ili čašu kuvanog vina? – rekao je Zmijanac, dok je pripremao specijalno dizajnirani trkački kostim za ovu trku.

Organičenja za prijavljivanje ne postoje i učešće je besplatno. Svako dobre volje, ko je spreman da se skine u gaće i istrči stazu usred zime je dobrodošao. Očekuje se nekoliko stotina trkača.

Ukoliko je Trka u donjem vešu idealna zanimacija za vas, dođite u Beogradski trkački klub u ulici Taduša Košćuškog 78 u nedelju 4. februara oko 11.00. Trka počinje u podne.

Nagrada za pobednika ili pobednicu na ovoj trci biće masaža toplom čokoladom, a pobediće ne najbrži, nego najprovokativniji dizajniran kostim za trčanje. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.