Naslovna » BG servis » Danas u ponoć ističe rok za predaju izbornih lista
Skupština grada Beograda (foto: Goran Čakmazović)
Skupština grada Beograda (foto: Goran Čakmazović)

Danas u ponoć ističe rok za predaju izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za izbor odbornika Skupštine Grada Beograda ističe danas, 16. februara u 24 časa. Do sada je proglašeno šesnaest izbornih lista.

– Uslov za glasanje nije poziv i obaveštenje o glasanju, o čemu će po rešenju GIK-a voditi računa JP „Pošta Srbije“, već posedovanje važeće lične karte, odnosno važeće putne isprave. Oni građani koji nemaju važeću ličnu kartu, a podneli su zahtev za novu, moći će da glasaju ukoliko su upisani u izvod iz jedinstvenog biračkog spiska – istakao je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

Građani će moći da iskoriste svoje glasačno pravo u nedelju, 4. marta od 7.00 do 20.00.

Predstoji utvrđivanje konačnog broja birača u Beogradu, biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu, kao i priprema kompletne organizacije za dan izbora.

Potrebno je i da se dostave kompletni materijali, posle čega se otvaraju i zatvaraju biračka mesta i na kraju utvrđuju i proglašavaju rezultati izbora.

Birački odbori sprovodiće izbore na biračkom mestu, a birači imaju mogućnost da kontaktiraju koordinatore u slučaju da primete da nešto nije u redu.

Gradska izborna komisija će prve rezultate izbora objavljivati tek kada bude imala verifikovane podatke dobijene iz zapisnika o radu biračkih odbora, objasnio je Lukić. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.