Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Deca apokalipse i prijatelji u Domu omladine Beograda
Deca apokalipse - Zalog večnosti
Deca apokalipse - Zalog večnosti

Deca apokalipse i prijatelji u Domu omladine Beograda

U subotu, 10. februara od 20.00, u Klubu Doma omladine Beograda nastupiće bend Deca apokalipse i promovisati album „Zaloga večnosti“.

Deca apokalipse su bend koji svojim pristupom kako muzici tako i tekstovima ne ostavlja nikog ravnodušnim. Od prvog pojavljivanja na domaćoj sceni privukli su pažnju originalnošću i jedinstvenim spojem raznih muzičkih pravaca i žanrova u jednu integralnu celinu.

Posle prvog albuma „Era papirnih grobova“, koji je pobrao odlične kritike i publike i medija, Deca apokalipse objavljuju EP pod nazivom „Zalog večnosti“. Na ovom EP-u će se naći i nesvakidašnji četrnaestominutni singl po kojem EP i nosi naziv „Zalog večnosti“.

Prijatelji benda Deca apokalipse

Posle dve godine Deca apokalipse se vraćaju u Beograd, vraćaju se i u Dom omladine. Zajedno sa njima, te večeri će nastupati i sjajni bendovi Iskaz, D Zoo i Brat.

Iskaz je renomirani bend sa desetogodišnjim stažom koji iza sebe ima četiri studijska albuma i nebrojeno festivalskih i klupskih nastupa u Srbiji i regionu. Svojom fuzijom hip-hop-a, funk-a, hard-core-a i mnogih drugih muzičkih pravaca, doprli su do mnogobrojne publike koja je uvek „dodatni“ član na njihovim nastupima.

D Zoo je subotički bend sa dva studijska albuma izdata za Nocturne Media kao i brojnim učešćima na koncertima i festivalima od kojih je najznačajnija pobeda na Zaječarskoj gitarijadi koja im je donela snimanje drugog albuma, kao i generalni proboj na srpskoj sceni. U svojoj muzici kombinuju razne žanrove, a tekstovi benda su inspirisani urbanim temema sa kritičkom analizom stvarnosti.

Brat je užički bend inspirisan punk i hard-core muzikom koji je sve više prisutan na domaćoj sceni. Nakon mnogo koncerata i tri demo snimka, planiraju i realizaciju prvog studijskog albuma. Svoj dosadašnji rad će predstaviti i na ovom beogradskom koncertu.

***

Karte u pretprodaji možete nabaviti na svim blagajnama Eventima po ceni od 500 dinara. Na dan koncerta cena karte će iznositi 700 dinara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.