Naslovna » BG servis » Gradske službe: U Beogradu sneg pod kontrolom

Gradske službe: U Beogradu sneg pod kontrolom

U Beogradu, na oko 1.700 kilometara gradskih ulica, više od 1.300 radnika gradskih komunalnih službi drži sneg pod kontrolom.

Oni imaju podršku 160 kamiona, 60 multikar vozila i 50 drugih mašina i rade u plus četvrtom stepenu angažovanja,.

Prvi prioritet su ulice kojima idu vozila javnog gradskog prevoza. Obaveza gradskih službi je da četiri sata po prestanku padavina završe čišćenje i pređu na čišćenje ulica drugog prioriteta.

Do sada su ulice posute sa 1.300 tona soli, 400 tona mešavine i oko 50 tona kalcijum-hlorida.

Sneg pada neprestano više od 30 sati, čisti se neprekidno i saobraćaj u gradu funkcioniše.

Gradske vlasti apeluju na Beograđane da bez preke potrebe ne izlaze napolje.

Dobre vesti! Ovakvo vreme biće još samo nekoliko dana. Već danas, sneg će prestati da pada. Koliko će biti još ledenih dana pročitajte na Domino magazinu.

Poseban problem predstavljaju vozila koja nemaju zimsku opremu, zbog čega vozila gradskog saobraćaja često imaju problem u funkcionisanju.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović jutros je izjavio:

– Nepropisna parkiranja vozila, koja onemogućavaju prolaz vozilama „Beograd-puta“ predstavljaju problem u funkcionisanju Zimske službe. Broj ekipa je dovoljan, ljudi koji obavljaju taj posao su profesionalci koji dugi niz godina rade taj posao, a tu su i ekipe „Čistoće“, „Zelenila“ i „Parking servisa“. Danas nastavljamo i sa čišćenjem stajališta, stepeništa, staza, saradnja sa Saobraćajnom policijom je veoma dobra. „Elektrane“ rade bez prestanka, ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ su spremne za intervencije zbog pucanja cevi na niskim temperaturama i apelujem na građane da probleme prijavljuju „Beokom servisu“ jer tako ćemo što pre stići tamo gde je neophodno.

Zamenik gradonačelnika podsetio je da je krajem prošle godine distrubuirana so po opštinama, a da su dodatne količine dostavljene juče i prekjuče.

– Ta so je dostavljena i besplatna je, potrebno je samo da se organizujemo i očistimo prostor ispred zgrada i preduzeća i tako olakšamo rad gradskim službama i svim sugrađanima. Trenutni problem je niska temperatura jer se sneg ne topi, stvara se led i zbog toga savetujemo sugrađanima da budu oprezni. Sistem funkcioniše, prvi prioritet se čisti neprekidno, nastavićemo da pratimo GSP i „Lastu“ i sve probleme ćemo rešavati na vreme – rekao je Mladenović. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.