Naslovna » Izlasci » Izložbe » Istorijski muzej Srbije: Besplatni sadržaji povodom Dana državnosti
Istorijski muzej Srbije: Izložba "Đorđe Stanojević..."
Istorijski muzej Srbije: Izložba "Đorđe Stanojević..."

Istorijski muzej Srbije: Besplatni sadržaji povodom Dana državnosti

Od 15. do 21. februara, povodom Dana državnosti Republike Srbije, Istorijski muzej Srbije organizuje niz besplatnih sadržaja za posetioce.

Omogućena je besplatna poseta aktuelne postavke muzeja na Trgu Nikole Pašića. Ujedno će biti proslavljen Dan državnosti 15. februara kao i 55. godišnjica osnivanja Istorijskog muzeja Srbije u utorak, 20. februara.

Pored slobodnog ulaza, u ponedeljak 19. februara, na Facebook stranici Muzeja biće organizovan nagradni kviz, a pet najbržih učesnika koji tačno odgovore na pitanje u vezi aktuelnih postavki dobiće nagradu u vidu ličnog fotografskog portreta urađenog na staklenoj ploči u tehnici mokrog kolodijumskog procesa.Za dž

Snimanje nagrađenih će se realizovati u utorak 20. februara od 15.00 do 18.00, a portreti na staklu će se preuzimati narednog dana u galeriji Muzeja od 14.00 do 20.00.

Istorijski muzej Srbije – 55 godina

U okviru proslave 55-godišnjice osnivanja Muzeja, u ponedeljak 19. februara, Istorijski muzej Srbije će upriličiti svečanu dodelu zahvalnica poklonodavcima Muzeja, koji su ovim plemenitim činom u proteklom periodu obogatili muzejske zbirke, omogućivši tako javnosti da se upozna sa brojnim vrednim istorijskim i umetničkim materijalima.

Pored slobodnog ulaza na izložbe, u utorak 20. februara od 18.00 biće organizovan i koncert gitaristkinje Amalije Miler. Na programu su dela Baha, Albeniza i Brauera.

Od 15. do 21. februara važi akcijski popust od 20 do 70% na većinu muzejskih izdanja.

U izložbenom prostoru Muzeja na Trgu Nikole Pašća posetioci mogu da vide izložbe „Đorđe Stanojević – čovek koji je osvetlio Srbiju“ i „Smrt Karađorđa Petrovića“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.