Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Magnifico u Belexpocentru 15. aprila

Magnifico u Belexpocentru 15. aprila

Četiri godine posle prvog koncerta u Beogradu, koji je oduševio publiku, slovenački muzičar Magnifico (Manjifiko) nastupiće 15. aprila u Belexpocentru.

Kantautor Robert Pešut Magnifico, sa gostima, ponovo će pružiti nezaboravan ugođaj beogradskoj publici.

Magnifico važi za jedno od najintrigantnijih imena Slovenije i bivše Jugoslavije, kada je reč o regionalnoj muzičkoj sceni.

Poznat je po eklektičnom zvuku i prepoznatljivom humoru, a poigravanje sa raznovrsnim žarovima postalo je njegov zaštitni znak. Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-diskošlagera i džeza.

Komponovao je muziku za više srpskih i slovenačkih filmova, a svakako da je najpoznatija njegova saradnja sa glumcem, režiserom i producentom Draganom Bjelogrlićem. Autor je muzike za filmove „Montevideo, Bog te video!“ i „Montevideo, vidimo se!“, a tokom ovih projekata sarađivao je sa španskom divom Luz Kasal i srpskim vojnim orkestrom „Stanislav Binički“. Takođe, autor je muzike za popularnu seriju „Senke nad Balkanom“.

Tokom muzičke karijere duge dve i po decenije objavio je 11 albuma i izgradio je svetsku karijeru. Njegov album „Export/Import“ je 2004. godine izdala izdavačka kuća Sony, a album „Magification“ objavljen je za uglednu izdavačku kuću Piranha Musik.

Hitovi kao što su „Samo malo“, „Pukni zoro“, „Hir aj kam, hir aj go“, „Giv mi mani“, „Divna“, „Silvija“ i „Pismo kumu (Rambo Rambo)“ rado su slušani i na festivalima poput Szigeta.

Album pod nazivom „Charlatan de Balkan“, na kojem su gostovali Symbolic Orchestra (gudači), Ivan Pavlović Orchestra (duvači), The Frajle (prateći vokali), Oktet Kavsov brat i drugi, Magnifico je objavio 2016. godine.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se nabaviti putem Eventim i Gigstix prodajne mreže, po ceni od 1190 dinara za parter i 1790 dinara za VIP. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.