Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Musicology predstavlja: Bojan Z Modern Times Quartet
Bojan Z - projekat Modern Times
Bojan Z - projekat Modern Times

Musicology predstavlja: Bojan Z Modern Times Quartet

U klubu Novi Bitefartcafe (Mitropolita Petra 8), 27. i 28. marta nastavlja se festival Musicology koncertima sastava Bojan Z – Modern Times Quartet.

Dva koncerta benda Bojan Z – Modern Times Quartet biće posebna jer će publika doživeti Bojana Zulfikarpašića na potpuno drugačiji način.

Cena ulaznice je 1.200 dinara a kupovina se obavlja putem mreža Eventim i DD Tickets.

Modern Times

Modern Times je novi projekat jednog od najboljih aktuelnih jazz muzičara Bojana Zulfikarpašića, u kojem se otkrivaju njegove, ne tako skrivene, ljubavi prema elektronskoj i električnoj muzici.

Bez akustičnog klavira, njegovog fetiš instrumenta, Bojan će na ovom koncertu koristiti isključivo Fender Rhodes i sintisajzere. Muzički govoreći, pored formata pesama koje je komponovao za glas američke pevačice Brandy Butler, Modern Times bend sačinjavaju bubnjar Max Zampieri, dugogodišnji pratilac elektroprojekta „Gambit“ i mladi basista Antoine Guillemette.

– Brut svirka, sa prizvucima svega što nam prolazi kroz glavu, od uzemljenog fanka, jungle-a, do hard-core elektronike i srceparajućih balada… sve live, nema matrica, nema laži, na svirku doći se samo traži – duhovito je izjavio Bojan, pozivajući ljubitelje njegovog rada na martovske koncerte.

Bojan Zulfikarpašić je počeo je da svira klavir sa pet godina. Kao tinejdžer nastupao je sa raznim bendovima beogradske džez scene, gde je 1989. godine dobio nagradu za najboljeg mladog džez muzičara stare Jugoslavije.

U Francuskoj živi od 1988. godine, a 2002. godine mu je uručen orden Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. Dobitnik je nagrade „European Jazz Prize“ za 2005. godinu – za najboljeg evropskog džez muzičara, kao i mnogih drugih priznanja u Francuskoj i u Evropi.

Musicology Sessions

Serijal koncerata Musicology Sessions je drugačiji koncept festivalskog iskustva, koji čitave godine okuplja ljubitelje dobrog zvuka i svojevrsnog uživanja u muzici na koncertima vrhunskih muzičara iz inostranstva i regiona.

Ovi nastupi su specifični i po drugačijoj, intimnoj atmosferi i manjim koncertima velikih jazz, blues, funk izvođača i uglavnom se održavaju u klubu Bitefartcafe, jedinom specijalizovanom klupskom prostoru za koncerte i nastupe uživo.

Musicology je postao neophodnost glavnog grada, ali i čitave zemlje, kao jedinstveno i retko kulturno-muzičko utočište audiofila ovog doba. Prevazilazeći granice i pokušaje ukalupljivanja, Musicology je otvorio vrata inovativnim umetnicima i novim stilovima, u isto vreme negujući i tradicionalniji zvuk.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.