Naslovna » Porodica » Deca » Muzej afričke umetnosti: Besplatne kreativne radionice
Muzej afričke umetnosti: Besplatne kreativne radionice
Muzej afričke umetnosti: Besplatne kreativne radionice

Muzej afričke umetnosti: Besplatne kreativne radionice

Od 5. do 9. februara, tokom zimskog raspusta, Muzej afričke umetnosti organizuje besplatne kreativne radionice keramike i grafike za srednjoškolce.

Program „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice keramike i grafike“ održaće se u prostorijama Muzeja afričke umetnosti u dve grupe:
• I grupa, od 5. do 9. februara, od 10 do 13 sati – mini-kurs keramike;
• II grupa, od 5. do 9. februara, od 14 do 17 sati – mini-kurs grafike.

Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u tročasovnim terminima (10.00-13.00 i 14.00-17.00), uz uvodno predavanje o afričkim simbolima i kroz praktični rad, ovladati grafičkim i keramičkim tehnikama izrade predmeta.

Završni deo programa održaće se 10. februara, kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova.

Svečano otvaranje izložbe radova srednjoškolaca, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije, održaće se 11. februara od 14.00.

Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Miloš, kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: africanmuseum@gmail.com sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani kurs (kurs grafike ili kurs keramike).

Na mini-kursu keramike polaznici će upoznati tehnike izrade posuda od gline i načine ukrašavanja karakteristične za tradicionalne afričke kulture. U tradicionalnim afričkim domaćinstvima najviše su korišćene posude od gline, a često su imale dekorativne motive – u vidu listova, životinja, spirala i raznih geometrijskih oblika, izvedene urezima po površini posude.

Na mini-kursu grafike zainteresovani će se upoznati sa izradom afričkih simbola tehnikom linoreza, gde će, nakon finalnog otiskivanja uz pomoć grafičke prese na papiru i tkanini, dobiti originalan upotrebni predmet (torbe, majice…). (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.