Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Muzikon: Nastavak Hypercube sezone 22. februara
Muzikon: Hypercube sezona
Muzikon: Hypercube sezona

Muzikon: Nastavak Hypercube sezone 22. februara

Kamerni orkestar Muzikon u okviru koncertne sezone Hypercube nastupa u Kolarčevoj zadužbini 22. februara od 20.00.

Program je posvećen džez stvaralaštvu i tradiciji.

Koncert je podeljen na dva dela – u prvom će posetioci imati priliku da čuju kompozicije klasične muzike sa jakim uticajem džeza, dok je drugi deo koncerta rezervisan za džez standarde i muziku američke tradicije.

Na koncertu će gostovati kvartet Miloša Branisavljevića (Miloš Branisavljević – bubanj, Rastko Obradović – tenor saksofon,
Marko Ćurčić – bas, Milovan Paunović – klavir), kao i Merry Gospel Choir (dirigent – Marija Kuburić Borović).

Publika će imati priliku da čuje dela Geršvina, Skrjabina, Pjacole, Bernštajna, kao i džez i gospel standarde.

Hypercube sezonu, uz zanimljive, atraktivne i uzbudljive koncerte, odlikuju i različite akcije i kampanje koje promovišu kvalitetnu klasičnu muziku i sam orkestar Muzikon. Do sada je organizovano više gerilskih akcija, kao što su Dan klasike – dan kada je 40 beogradskih kafića i barova puštalo isključivo klasičnu muziku; Hrana za uši – kulinarsko-muzički spektakl, itd.

Uz inventivna iznenađenja, korišćenja digitalnih i elemenata novih tehnologija Muzikon na nesvakidašnji način skreće pažnju na ono što se dešava na sceni Kolarca. I svojom sezonom Hypercube pomera granice – u poimanju, prezentovanju i doživljaju klasične muzike.

Kroz promociju svakog koncerta Muzikon će posebno naglasiti kontekst i smisao kompozicija koje se izvode. Cilj je edukovanje i razvoj publike, kao i regrutovanje budućih poštovalaca klasične muzike.

Karte su u prodaji po ceni od 800 i 1.000 dinara na biletarnici Kolarca. Studenti tokom cele sezone imaju popust od 50%. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.