Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pozorište na Terazijama: 150. izvođenje predstave „Neki to vole vruće“

Pozorište na Terazijama: 150. izvođenje predstave „Neki to vole vruće“

U sredu, 7. februara od 19.30 mjuzikl „Neki to vole vruće“ biće izveden 150. put! Premijera ove, sada već kultne predstave bila je 1990. godine.

Jubilarno izvođenje odnosi se na obnovljenu predstavu iz 2007. godine (od 1990. do 2003. je odigrana 219. puta).

Do danas je bilo višestrukih promena u ansamblu. Puslicu je prvobitno igrala Ivana Mihić, a posle obnove predstave 2007. godine – Bojana Stefanović, Ivana Jovanović i Ivana Popović (danas u ravnopravnoj alternaciji sa Bojanom). U prvoj postavi učestvovali su i Ljiljana Šljapić / Ljiljana Stjepanović, Bata Paskaljević, Janoš Tot, Dejan Pajović / Dragan Vujić Vujke, Vladan Savić i drugi.

Iz premijerne postave, a već 27. godina, iste uloge tumače Rade Marjanović, Svetislav Bule Goncić i Veselin Stijović. Goncić i Marjanović su predstavu i obnovili po originalnoj režiji Soje Jovanović, a koreografiju je po originalnoj verziji MIiljenka Štambuka obnovila Snežana Zablaćanski.

Kostim i scenografiju je u obe verzije radio Miodrag Tabački.

U sadašnjoj postavi igraju i Zinaida Dedakin, Božidar Stošić, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, kao i orkestar, hor i balet Pozorišta na Terazijama.

Mjuzikl „Neki to vole vruće“ predstavlja najduže izvođenu predstavu Pozorišta na Terazijama. (danubeogradu.rs)

Neki to vole vruće – izvod iz pozorišne kritike

„Iskusna rediteljska ruka Soje Jovanović umela je da precizno dozira i međusobno preplete sve elemente neophodne za mjuzikl. Jovanovićeva je sa merom gradila spektakularne ansambl scene u kojima su učestvovali balet, glumci i hor Pozorišta na Terazijama… I ovog puta pokazalo se da je mogućno ostvariti pitku i zabavnu predstavu ukoliko svi njeni sudionici ispune zadatke savesno i profesionalno.“
(Radomir Putnik, Politika, 7. januar 1991)