Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pozorište na Terazijama: Producenti – 100. izvođenje!

Pozorište na Terazijama: Producenti – 100. izvođenje!

U subotu, 10. marta od 19.30, u Pozorištu na Terazijama po stoti put biće izvedena predstava „Producenti“.

Pozorišni blokbaster „Producenti“ premijerno je izveden na Brodveju 2001. godine i od tada obara brojne rekorde u gledanosti ali i po zaradi. Višestruko proglašavan predstavom sezone na Brodveju, ovaj mjuzikl je oborio rekord i u broju osvojenih Tony nagrada (čak 12), koji je 37 godina držala predstava „Hello, Dolly!“.

Izvodi se na više od 15 svetskih jezika, a od 2011. i na srpskom!

Predstava je nastala je na osnovu istoimenog filma Mela Bruksa iz 1968. godine, a remake iz 2005. godine (Broderik, Lejn i Turman) još više je doprineo planetarnom uspehu.

Pisac, reditelj i glumac Mel Bruks važi za jednog od najboljih komičara svih vremena, malobrojnih umetnika koji su osvojili sve važnije nagrade (Gremi, Toni, Emi i Oskar), kao i kralja satire, farse i parodije.

Umetnik koji je izjavio da je jedini Jevrejin koji je imao koristi od Hitlera, i da je dobar ukus neprijatelj komedije, stvorio je specifičan stil u istoj koji se danas jednostavno prepoznaje kao „melbrukovski“.

Premijera „Producenata“, u režiji Juga Radivojevića, bila je u februaru 2011. godine. Ansambl predstave na čelu sa Nebojšom Dugalićem i Slobodanom Stefanovićem proslaviće jubilej 10. marta ove godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.