Naslovna » Izlasci » 10. Jevremova – ulica susreta
Jevremova - ulica susreta
Jevremova - ulica susreta

10. Jevremova – ulica susreta

Jubilarna, deseta „Jevremova – ulica susreta“ biće održana 1. aprila 2018. godine od 12.00.

Popularna manifestacija i ove godine okupiće više od 15 hiljada posetilaca i više od 160 izlagača. „Jevremova – ulica susreta“ deo je proslave Dana Opštine Stari grad.

Stari grad u nedelju, 1. aprila obeležava Cveti, slavu i Dan opštine tradicionalnom manifestacijom. Očekuje se da Gospodar Jevremova, jedna od najlepših dorćolskih ulica, na Cveti ponovo bude mesto druženja, komšijske sloge i dobrih vibracija.Za dž

Posetioci će moći da uživaju u muzičkom i plesnom programu u stilu 50-ih, 60-ih i 70-ih godina. Zainteresovani će vežbati „smeh jogu“, razgledati i kupovati rukotvorine, uživati u koncertu NS Big Band-a.

Očekuju se i humanitarne akcije, izložbe, parada oldtajmera i drugi kulturno-zabavni programi.

– U vreme ekrana, avatara i društvenih mreža, lepo je kada komšije izađu na ulice i druže se. Cveti su dan kada se trotoari Jevremove razliju po celoj ulici, da se njima Beograđani šetaju, susreću, upoznaju, razgovaraju i zajednički dočekaju još jedan april u Beogradu – rekao je reditelj Milutin Petrović, direktor UK „Parobrod“, u najavi 10. manifestacije „Jevremova – ulica susreta“.

Jevremova – ulica susreta: Tri bine, maskenbal

Tri bine duž Jevremove. Na bini ispred UK „Parobrod“ nastupaće Big bend, Intermeco kvartet, Dragoljub Đuričić i bubnjari.

Takođe, ispred ove bine biće organizovana i starogradska igranka uz VIS Limunada.

Dečja bina biće postavljena ispred vrtića „Leptirić“ na kojoj će se spletom pesama predstaviti dečji hor Kolibri i VIS Nebograd. Za najmlađe su pripremljene i pozorišne predstave.

Na uglu Dositejeve i Jevremove, na bini Mokranjac, sviraće najbolji rok i hip-hop školski bendovi sa Starog grada.

Maskenbal najmlađih Starograđana od 13.00 proći će Jevremovom.

Predstaviće se i sportska udruženja sa ove opštine. Posetioci će uživati i u uličnoj galeriji sa postavkom slika na temu Beograda i Starog grada.

Kao i prethodnih godina gosti opštine Stari grad na manifestaciji „Jevremova – ulica susreta“ biće i predstavnici bratskih gradova i opština. Najavljeni su gosti iz Bitolja, Soluna, Kotora, Sarajeva i sa Kipra. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.