Naslovna » Izlasci » Pozorište » 45. godina Pozorišta lutaka „Pinokio“
Pozorište lutaka "Pinokio": Sve za ljubav
Pozorište lutaka "Pinokio": Sve za ljubav

45. godina Pozorišta lutaka „Pinokio“

U nedelju, 1. aprila Pozorište lutaka „Pinokio“ proslaviće 45 godina postojanja kada će biti i odigrana predstava „Sve za ljubav“.

Posle predstave koja počinje u 17.00, biće organizovana ceremonija proslave i dodeljene nagrade Pozorišta „Pinokio“.

Povodom jubileja objavljeno je saopštenje koje prenosimo ovom prilikom…

U godini 1973, kada je na 45. dodeli Oskara, najbolji film bio „Kum“, kada je obavljen prvi razgovor mobilnim telefonom, koji je bio teži od jednog kilograma, kada se gradila pruga Beograd – Bar i kada su se na jedinoj televiziji, Televiziji Beograd prikazivale popularne serije „Kamiondžije“, „Pozorište u kući“ i „Neven“, mala grupa entuzijasta, predvođena Živomirom Jokovićem, krenula je u avanturu da od mita o Pinokiju stvori jednu živu radionicu sastavljenu od pesnika, slikara, muzičara, reditelja, glumaca…

Rešila je da stvara maštovitiji i srećniji svet.

Tako je u Beogradu otvoreno prvo lutkarsko pozorište, nazvano „Pinokio“.

Poznato, priznato i voljeno u lutkarskom svetu, pozorište „Pinokio“ je brzo postalo i ljubimac publike. A deca se ne daju obmanuti. Samo ako ste otvorenog srca punog ljubavi, možete dobiti nesebičan aplauz i srećom ozarena dečja lica.

Kad se dobar glas daleko čuje, onda se mnoga vrata sama otvaraju. Za sve ove godine bilo je nebrojeno mnogo gostovanja u Evropi, Aziji i Severnoj Americi.

Ni nagrade „Pinokija“ nisu zaobilazile. Dodeljivane su nam uvek za sve one predstave koje su nastajale uz nedelje, mesece i godine upornog rada.

Šta bi Pozorište lutaka „Pinokio“ poželelo za rođendan? Da i dalje deci bude omiljeno pozorište u koje će dolaziti se mamama i tatama, koji su, takođe, nekada, bili „Pinokijeva“ publika, da se igra još mnogo divnih predstava i da se utiče na srećno detinjstvo svakog deteta u svetu mašte Pozorišta „Pinokio“.

I kao što za decu ne postoji vreme, tako ni za pozorište „Pinokio“ nema starenja.

I sa svojih 45 godina, još uvek je isti: mlad i radostan.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.