Naslovna » Izlasci » Akcije » BBICC 2018: Studenti sa 20 svetskih univerziteta u Beogradu
BBICC: Studenti sa prestižnih svetskih univerziteta u Beogradu
BBICC: Studenti sa prestižnih svetskih univerziteta u Beogradu

BBICC 2018: Studenti sa 20 svetskih univerziteta u Beogradu

Od 15. do 21. aprila u Beogradu će biti održano Belgrade Business International Case Competition – BBICC 2018.

Međunarodno studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja – BBICC – održaće se po šesti put zaredom u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka i studentske menadžment konsalting organizacije – Case Study Club.

U Srbiji je već duže vreme ustaljeno mišljenje da su akademske studije i teorijsko znanje jedini način da se student unapredi za pravi izazov posle studiranja – posao.

Međutim, svetski trendovi u visokom obrazovanju, pogotovo u oblasti menadžmenta i biznisa gde je objektivno teško primeniti puku teoriju na realnom poslovnom problemu, donose novine u obliku metodologije poslovne studije slučaja.

Navedena inovacija u načinu predavanja i učenja je utemeljena na Fakultetu organizacionih nauka, a samim tim i timovi izvanrednih studenata su pozicionirani na svetskoj mapi takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja.

Kruna svega toga je osnivanje BBICC 2013. godine koje će ove godine okupiti više od 100 studenata i mentora prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola u Beogradu.

Šta je studija slučaja?

Studija slučaja je interaktivna metoda učenja nastala na Unvierzitetu Harvard, a primenjuje se u raznim granama nauke, poput medicine, prava i sl., a mi je konkretno primenjujemo u biznisu.

Sama studija slučaja predstavlja problem ili izazov jedne organizacije, koja može biti mala organizacija, velika kompanija ili čak nevladina organizacija.

Ti izazovi se postavljaju pred studente koji se stavljaju u ulogu donosioca odluke. Oni analiziraju podatke, identifikuju probleme i daju predloge.

BBICC je rangiran u top 12 najboljih takmičenja ovog karaktera u čitavom svetu, po kriterijumima eminentnog Univerziteta u Oklandu, pionira u oblasti studije slučaja.

Šesta edicija BBICC takmičenja je ove godine podignuta na viši nivo time što će studenti sa 20 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola doći u aprilu u Beograd na nedelju dana da se takmiče u rešavanju tri studije slučaja za tri različite uspešne domaće kompanije.

Učešće na takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja predstavlja studentima autentično iskustvo, koje će im sutradan predstavljati bitnu stavku u njihovom CV-ju, a i pripremiti ih za ono što ih čeka.

Učesnici će imati priliku da, kroz razne društvene aktivnosti, upoznaju Beograd i srpsku tradiciju, kulturu i običaje.

Tri univerziteta koja se u velikoj konkurenciji pokažu najbolje će biti proglašeni pobednicima ovogodišnjeg takmičenja.

Više informacija pronađite na ovom linku.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.