Naslovna » BG servis » Beogradski izbori 2018: Četiri izborne liste prešle cenzus
Beogradski izbori 2018: Četiri izborne liste prešle cenzus
Beogradski izbori 2018: Četiri izborne liste prešle cenzus

Beogradski izbori 2018: Četiri izborne liste prešle cenzus

Na osnovu 71,39 odsto obrađenih biračkih mesta, po privremenim rezultatima samo četiri izborne liste prešle su cenzus na izborima u Beogradu.

Ovo su preliminarni rezultati koji se zasnivaju na potpisanim i unetim zapisnicima o radu 846, od ukupno 1.185 biračkih mesta.

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić noćas je saopštio i sledeće…

– Izborna lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!“ osvojila je 45,60 odsto glasova, što čini 64 odbornika u Skupštini Grada Beograda. Izborna lista „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!“ osvojila je 18,71 odsto glasova, odnosno 26 odbornika. Izborna lista Aleksandar Šapić – gradonačelnik osvojila je 8,27 procenata glasova, što čini 11 odbornika. Izborna lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS) na ovim obrađenim biračkim mestima osvojila je 6,35 procenata glasova, što čini devet mandata u Skupštini Grada Beograda. Sledeća po osvojenim glasovima je izborna lista „Dosta je bilo i Dveri – da ovi odu, a da se oni ne vrate“ sa 3,87 odsto glasova, što znači da nije prešla zakonski cenzus od pet odsto. Nijedna od ostalih lista koje su imale svoje kandidate nije prešla izborni cenzus. Dakle, na osnovu ovog procenta obrađenog biračkog tela samo četiri izborne liste prešle su cenzus za odbornike u lokalnom parlamentu.

Predstoji transport izbornog materijala, a zatim i verifikacija mandata, posle čega će Gradska izborna komisija saopštiti rezultate izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda, održanih 4. marta. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.