Naslovna » Izlasci » Akcije » CodeBeyond za mlade IT stručnjake
CodeBeyond za mlade IT stručnjake
CodeBeyond za mlade IT stručnjake

CodeBeyond za mlade IT stručnjake

Od 13. do 17. aprila u Beogradu će biti održan CodeBeyond – intenzivno programersko takmičenje koje će takmičarima pružiti nova iskustva iz oblasti informacionih tehnologija.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje CodeBeyond.

Učesnici takmičenja biće u mogućnosti da kroz rešavanje realnog programerskog problema, uz podršku mentora sa programerskim iskustvom, iskažu svoju kreativnost i inovativnost stvarajući konkurentno softversko rešenje.

CodeBeyond – tri zadatka

Takmičarski izazov sastoji se iz rešavanja jednog glavnog i dva dodatna zadatka, koji će biti dodeljeni na dan otvaranja samog takmičenja.

Takmičenje će se odvijati tako što će učesnici raditi na rešavanju ovog problema dva dana od kuće i jedan dan u prostoriji samog takmičenja gde će uz podršku svojih mentora, koji će im biti uvek dostupni, raditi na rešavanju realnih programerskih problema.

U toku svečanog otvaranja biće održane interaktivne tribine o programiranju koje će znanje takmičara povećati za još jedan korak.

– Intenzivno programersko takmičenje kao što je CodeBeyond omogućava našim mladim IT stručnjacima da pokažu svoje umeće, snalažljivost, timski duh, entuzijazam i tako pokušaju da poboljšaju stvaran svet i reše konkretne probleme. Ta direktna povezanost između virtuelnog i stvarnog je zapravo i najveća vrlina ovog takmičenja – rekla je Dragana Šindić, glavni organizator.

Za takmičenje CodeBeyond biće odabrano šest do sedam timova koji će se sastojati od tri do četiri člana, kao i pojedinci od kojih će biti naknadno sastavljeni timovi.

Svečano otvaranje, kao i dan za rad sa mentorima, biće održano u prostorijama ICT Hub-a. Prijave su otvorene. Više pročitajte na sajtu www.code.best.rs. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.