Naslovna » BG servis » Konstitutivna sednica Skupštine Beograda 9. maja
Nikola Nikodijević: Zakazana Konstitutivna sednica Skupštine Beograda
Nikola Nikodijević: Zakazana Konstitutivna sednica Skupštine Beograda

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda 9. maja

U sredu, 9. maja, biće održana konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda.

Na osnovu člana 56. Zakona o lokalnim izborima, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine.

Pozivno pismo upućeno je svim novoizabranim odbornicima za održavanje sednice na kojoj će se potvrditi mandati odbornika novog saziva gradskog parlamenta.

– Na konstitutivnoj sednici biće izabran predsednik i zamenik Skupštine Grada Beograda, kao i sekretar i zamenik sekretara. Takođe biće izabrana i Administrativno-mandatna komisija koja je vrlo značajna za rad gradskog parlamenta. U skladu sa novom raspodelom mandata u Skupštini grada, na istoj sednici biće izabrana i nova Gradska izborna komisija, s obzirom na to da nas zakon obavezuje da sastav komisije oslikava sastav odborničkih grupa – naveo je Nikodijević.

On je dodao da prvoj sednici gradskog parlamenta, do izbora novog, predsedava najstariji odbornik, a pomagaće mu dva odbornika iz dve najveće odborničke grupe.

Od konstituisanja novog saziva parlamenta teče rok od 30 dana za izbor novog gradonačelnika Beograda.

– Odbornici će na vreme i u zakonskom roku biti obavešteni o sednici za izbor gradonačelnika – zaključio je predsednik Skupštine Beograda i izrazio očekivanje da će konstitutivna sednica proteći u najboljem redu. (Beoinfo)