Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Novi spot i koncert Ethno Jazz Orchestra
Ethno Jazz Orchestra
Ethno Jazz Orchestra

Novi spot i koncert Ethno Jazz Orchestra

Ethno Jazz Orchestra, sastav koji predstavlja simbiozu tradicionalnih melodija Balkana, afro i fusion jazz muzike, stiže u Beograd 31. marta u klub Soul Society.

Ethno Jazz Orchestra nastupiće u srpskoj prestonici posle brojnih nastupa po regionu.

Povod za koncert je takođe i novi video za pesmu „Rasti, rasti moj zeleni bore“, srpska izvorna pesma koja vodi poreklo sa Kosova i Metohije.

Velika inspiracija leži u udisanju nove energije u stare pesme sa našeg podneblja, te svaka nama poznata melodija oblači se u novi, džez aranžman. Novi i nadasve neobični ton koji donosi ovaj sastav boji šarenoliku world music i modernu Jazz scenu.

https://www.youtube.com/watch?v=egYsiVrkvho

Ethno Jazz Orchestra krasi posebnost i iskustvo muzičara koji ga neraskidivo čine.

Prošle godine, bend je na kanadskom sajtu Ethnocloud, koji okuplja world music sastave širom sveta, zauzeo prva dva mesta i na svetskoj i na balkanskoj top listi.

Zvuk čini spoj jazz vokala Milica Dobrić / Nataša Pejčić i upečatljivost zvuka i savremenog pristupa tradicionalnim notama saradnika – Stevan Milijanović na klavijaturama, koji je uradio aranžmane za skoro sve pesme, Aleksandra Jovana Krstića na flauti i kavalu, Armand Mesaroš na basu, Aleksa Milijanović na bubnjevima i perkusioniste Aleksandar Alempijević.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Soul Society nalazi se na mestu starog Bitefa, na Skveru Mire Trailović. Rezervacije: 063/377-420.