Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Pickbox: Premijera druge sezone serije „Švedski krelci“
Švedski krelci
Pickbox: Å vedski krelci

Pickbox: Premijera druge sezone serije „Švedski krelci“

Volite li uvrnute komedije koje prikazuju neglamuroznu stranu Los Anđelesa? Druga sezona serije „Švedski krelci“ ispuniće vašu potrebu za tim britkim humorom.

U slučaju da niste gledali prvu sezonu „Švedskih krelaca“ (na engleskom Swedish Dicks, zgodna igra reči koja izgovaranje imena ove serije čini zabavnijim), mali podsetnik…

Ova švedsko-američka serija prikazuje dva privatna detektiva bez dozvole za rad. Ingmar Anderson, bivši kaskader koji je bankrotirao, (glumi ga poznati švedski glumac Peter Stormare kog smo gledali u ulozi ubice u filmu „Fargo“, u „Armagedonu“ i u „Velikom Lebovskom“) i Aksel Kruse (poznati glumac Johan Glans, ali samo unutar granica Švedske) suočavaju se sa neverovatnim zahtevima svojih klijenata i svojski se trude da zavladaju „detektivskom scenom“ u Los Anđelesu.

Ako već nisu, „Švedski krelci“ osvojiće vas na drugi pogled!

Švedski krelci

Druga sezona ove zabavne „detektivske“ serije počinje Ingmarovom željom da ozakoni rad svoje detektivske agencije i aplicira za licencu, ali to povlači niz neočekivanih događaja.

Ali tu je i još jedna dobra vest – Kijanu Rivs nastavlja svoju ulogu Teksa u drugoj sezoni!

Naime, detektivskim poslom Ingmar je počeo da se bavi pošto mu je preminuo najbolji prijatelj i kolega kaskader koji se u seriji pojavljuje „posle smrti“, kao duh a tumači ga upravo pomenuti holivudski glumac – što nije baš uobičajeno jer Rivs nije često prisutan u televizijskim serijama.

– On mi je stari prijatelj, još otkad smo zajedno glumili u filmu „Konstantin“. Ostali smo u kontaktu. Poslao sam mu scenario „Švedskih krelaca“ i svidelo mu se. Morali smo odmah da snimimo sve njegove scene za samo dva-tri dana snimanja, jer nismo imali novca da takvu zvezdu snimamo 10 epizoda. Kijanu se u seriji pojavljuje u nekoliko epizoda kao duh. Zato sam mu vratio uslugu i besplatno odigrao ulogu u filmu „Džon Vik 2“, rekao je Stormar tokom prve sezone.

Osim Rivsa, u nekoliko epizoda se pojavljuje i Trejsi Lords (koju oni odrasli sredinom 80-ih godina još pamte po njenoj karijeri u pornografskim filmovima, da bi se kasnije prepustila mejnstrimu), u ulozi Džejn, opake konkurencije Ingmara i Aksela, koja ima sopstvenu detektivsku agenciju.

Drugu sezonu „Švedskih krelaca“ možete premijerno da pogledate na www.pickbox.tv već danas.