Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » SAS Analytics Day u Beogradu

SAS Analytics Day u Beogradu

U današnjem digitalnom dobu, podaci se generišu svuda oko nas i predstavljaju potencijal, a njihova kvalitetna analiza omogućava da se ta vrednost u potpunosti iskoristi. Koliko je važno procesiranje i analiza podataka za kompanije i organizacije; kako oni pomažu u poboljšanju kvaliteta poslovnih odluka a koliko su važni pri inovacijama; kako se upravlja podacima a istovremeno čuva privatnost klijenata; šta donosi ekonomska analitika, a šta mašinsko učenje i veštačka inteligencija, samo su neke od tema o kojima će biti reči na konferenciji SAS Analytics Day,  koja se održava 15. marta u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.  

Tokom jednodnevne konferencije, veliki broj renomiranih predavača provešće posetioce kroz gore navedene oblasti. Jedna od sesija koja će opravdano privući ogromnu pažnju publike će biti uvodno predavanje britanskog kiborg umetnika Nila Harbisona, koji će se po prvi put predstaviti domaćoj publici. Savremeni umetnik i kiborg aktivista, javnosti je poznat po tome što na glavi ima ugrađenu antenu koja mu omogućava da sluhom opaža kako vidljive tako i nevidljive spektre boja, uključujući i infracrvene i ultraljubičaste zrake. Osim što na taj način zaobilazi urođeni problem nesposobnosti da razlikuje boje, antena mu putem internet konekcije omogućava da prima slike, video formate, muziku ili telefonske pozive direktno u glavi, koristeći eksterne uređaje kao što su mobilni uređaji ili sateliti. Harbison sebe smatra kiborgom i zanimljivo je da je on prva osoba u Velikoj Britaniji  koja je zvanično prepoznata kao kiborg od strane zvaničnih institucija te zemlje. Njegovo predavanje otvoriće temu koliko možemo uticati na sopstvenu biološku evoluciju i kako spajanje ljudi i tehnologije može da utiče na naše živote na zemlji i u svemiru.

O tome kako nove tehnologije i veštačka inteligencija menjaju naš svet govoriće i Alex Kwiatkowski, Senior Industry Consultant, Global Banking Practice, SAS, a svi oni koji se pitaju da li postoji savršeno mesto za život, na predavanju Aleksandera Pivka (CEA Analytics Practice Lead, SAS) saznaće kako da, uz pomoć podataka, SAS tehnologija i mašinskog učenja, pronađu mesto po svojoj meri.

Posetioci će biti u prilici i da se upoznaju sa SAS Open Analytics platformom koja na najbolji način omogućava analizu kompanijama i organizacijama u raznovrsnim poslovnim kontekstima, a biće reči i o tome kako analiza podataka i informacije koje dobijamo mogu da poboljšaju efikasnost u sektoru marketinga. Dve panel diskusije otvoriće teme kako iskoristiti podatke i analitiku u realnosti, koju ulogu podaci imaju u digitalnoj transformaciji, kakav izazov i koje benefite donosi GDPR.

Pored zanimljivih predavanja, SAS Analytics Day će u Demo zoni na praktičan i zabavan način predstaviti neka od najnovijih SAS rešenja. Tako će posetioci, između ostalog, dobiti jedinstvenu priliku da se okušaju u trci automobilčićima sa SAS IoT Analitycs softverom ili da posmatraju realne primere  upotrebe napredne analitike kroz Retail Virtual Reality demonstraciju. i .

Kompletnu agendu, spisak predavača i ostale detelje o SAS Analytics Day, možete naći ovde.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.