Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Soul Society: Oleg Kirejev nastupa sa domaćim muzičarima
Oleg Kirejev nastupa u klubu Soul Society
Oleg Kirejev nastupa u klubu Soul Society

Soul Society: Oleg Kirejev nastupa sa domaćim muzičarima

Pionir ruskog džeza Oleg Kirejev, u tandemu sa vodećim beogradskim muzičarima, nastupiće u klubu Soul Society, 9. marta od 21.00.

Ruski saksofonista koji živi i stvara širom Evrope i Amerike, domaćoj publici poznat je po brojnim nastupima u Beogradu.

Posle rasprodatog poslednjeg koncerta, vraća se u Soul Society.

Muzička kolaboracija je jedinstven aspekat u muzici i kako ističe ruski muzičar – ideja je da razmenjuje muziku sa što više muzičara srpske džez scene.

Ovoga puta uz njega su: Aca Pejčić – klavir, Marko Fabry – bas, Aleksandar Cvetković – bubnjevi.

Na koncertu imaćemo priliku da slušamo autorski program Olega Kirejeva „Love Letters“ u stilu pop džeza, kao i dobro poznate džez kompozicije koje će biti odsvirane uz istinsko rusko energično izvođenje i majstorstvo!

Oleg Kirejev – duga jazz karijera

Oleg Kirejev poznat je u svetu džeza od 1984. godine. Prvi album objavio je 1989. godine, a smatraju ga pionirom etno džeza u Rusiji.

Od 1990-ih nastupa na mnogobrojnim međunarodnim festivalima.

Diplomu džez festivala u Montreu dobija 1996. godine, a čuveni Birmingemski džez festival nazvao ga je 1997. revolucionarnim ruskim muzičarem.

Njegov album je 2008. godine nominovan za prestižnu američku nagradu Gremi za najbolji album savremenog džeza.

Kirejev je 2011. osmislio i organizovao u Moskvi prvi festival Klasika i džez, koji je okupio na desetine hiljada posetilaca.

Album koji je snimio sa džez legendom, trubačem Tomom Harelom, 2016. godine je dva meseca bio među najslušanijim izdanjima na američkim radio stanicama.

Koncert u klubu Soul Society je prilika da se naša publika upozna sa autorskim programom Olega Kirejeva i da čuje tandem ruskih i srpskih džez muzičara.

Cena ulaznice: 500 dinara. Rezervacije: 063/377-420.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.