Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Soul Society: Vasko Atanasovski trio i Vasil Hadžimanov
Vasko Atanasovski i Vasil Hadžimanov
Vasko Atanasovski i Vasil Hadžimanov

Soul Society: Vasko Atanasovski trio i Vasil Hadžimanov

U subotu, 10. marta, u klubu Soul Society (stari Bitef, skver Mire Trailović) nastupiće Vasko Atanasovski trio i Vasil Hadžimanov.

Vasko Atanasovski trio čine tri izuzetna muzičara iz Slovenije na čelu sa Atanasovskim, koji ovde svoj rad potpisuje kao kompozitor i saksofonista, a pored njega tu su Dejan Lapanja na gitari i Marjan Stanić na bubnjevima.

Autor muzike i tekstova, Vasko Atanasovski je međunarodno priznat umetnik u čijem portfoliju se nalaze saradnje sa poznatim muzičarima među kojima su i Tommy Emanuel, Living Colour, Hindi Zahra.

Dugogodišnje iskustvo dovelo je do toga da je njegov zvuk obojen raznovrsnim muzičkim stilovima i autentičnošću. Sa svojom muzikom proputovao je svet, a sa svojim trio bio je na turnejama širom sveta.

Do sada, objavio je 15 albuma i nedavno je najveća izdavačka kuća na Balkanu – Croatia Records, kreirala album „Best of Vasko Atanasovski“.

Vasko Atanasovski trio je osnovan 2010. godine. Do sada su objavljena tri albuma („Come To Me“, „Feel“, „The Scissors“) i specijalno izdanje „Melen“, akustični projekat posvećen balkanskoj muzici.

Eklektičan miks različitih stilova i energija ovog trija poziva publiku na ples i skoro uvek ih dočekuju sa ovacijama, a tekstovi na srpsko-hrvatskom i slovenačkom uglavnom pričaju o ljubavi na humorističan i metaforičan način.

Njihova pozitivna energija dospela je na bine rok, džez i world music klubova te se sa ovim žanrovima vešto igraju.

Na koncertu u Beogradu pridružiće im jedan jedan od najznačajnijih i najinteresantnijih srpskih džez muzičara današnjice koji se našao na svetskoj listi najboljih džezera u 2017.

Reč je, naravno, o Vasilu Hadžimanovu, koji se odavno izdvojio kao jedan od prvih kompozitora na ovim prostorima koji kombinuje balkanske, tradicionalne folk ritmove i zapadne, moderne muzičke stilove (džez, fank, rok, world music) na svoj, potpuno autentičan, način.

Cena ulaznice je 400 dinara, a moguće su rezervacije na 063/377-420. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.