Naslovna » Izlasci » Akcije » 31. Beogradski maraton: Četvrta Šetnja odgovornih vlasnika pasa
Šetnja odgovornih vlasnika pasa
Å etnja odgovornih vlasnika pasa

31. Beogradski maraton: Četvrta Šetnja odgovornih vlasnika pasa

U okviru Trke zadovoljstva 31. Beogradskog maratona, 21. aprila pd 10.15, biće organizovana Četvrta Šetnja odgovornih vlasnika pasa.

Vlasnici pasa će se okupiti na startnoj poziciji Šetnje na parkingu ispred Narodne skupštine (ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve).

Uslovi za učešće u Šetnji jesu da psi budu čipovani i vakcinisani protiv besnila, a takođe da budu socijalizovani i da se vode na povocu. Vlasnici treba da ponesu higijenske kesice i vodu za pse.

Nema izgovora za napuštanje psa!

Očekuje se lepo vreme, pa organizatori savetuju da pre početka Šetnje vlasnici provedu vreme sa psima u hladovini, kao i da se tokom šetnje prilagode tempu pasa i naprave pauzu ako to bude potrebno.

Šetnja odgovornih vlasnika pasa ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Prvi put je organizovana 2015. godine kada je Beogradski maraton sa organizacijama civilnog društva pokrenuo inicijativu da Maraton postane pet friendly manifestacija.

Ove godine odgovorni vlasnici pasa okupljaju se po četvrti put da pošalju poruku o dužnosti čoveka da na odgovoran način brine o svom mezimcu – psu.

Mnogi psi završili su na ulici zbog neodgovornosti njihovih vlasnika. Mali broj je imao sreću da bude udomljen, a većina napuštenih pasa doživela je tragičnu sudbinu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.