Naslovna » Izlasci » Akcije » April – mesec knjige u Kreativnom centru
April - mesec knjige u Kreativnom centru
April - mesec knjige u Kreativnom centru

April – mesec knjige u Kreativnom centru

Kreativni centar će, kao i prethodnih godina, posebnim akcijama obeležiti Svetski dan dečje knjige (2. april) i Svetski dan knjige i autorskih prava (23. april).

Svetski dan dečje knjige proslavlja se na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena, čuvenog danskog pisca za decu i tvorca Male Sirene, Ružnog Pačeta i drugih bajki, a obeležavanje ovog datuma ustanovljeno je 1967. godine na osnovu odluke organizacije UNESKO.

Drugi značajan čitalački datum u aprilu jeste Svetski dan knjige i autorskih prava, koji se obeležava 23. aprila, na dan smrti dva velika pisca – Vilijama Šekspira i Migela de Servantesa.

Popusti od 50% na odabrane knjige

Velika vikend-akcija, koju izdavačka kuća Kreativni centar organizuje svakog drugog vikenda, tokom aprila čitaoce očekuje SVAKOG VIKENDA.

Od petka do utorka osam odabranih knjiga biće na popustu od 50% (samo na sajtu www.kcknjizara.rs i u Klubu knjižari Kreativni centar, koja se nalazi u TC Eurocentar u Makedonskoj 30 u Beogradu).

Besplatni programi za decu u Klubu knjižari u Beogradu

Tokom meseca knjige u Klubu knjižari Kreativni centar biće organizovani brojni čitalački programi za decu različitih uzrasta – radionice, druženje sa autorima i mnoštvo zanimljivih aktivnosti za sve ljubitelje knjiga.

U subotu, 7. aprila, od 11.00 do 13.00, decu uzrasta od tri do pet godina očekuje posebna avantura u Klubu knjižari – potraga za Žućom!

Mališani će biti u prilici da u Klubu knjižari traže plišanu igračku – psa Žuću, junaka popularnog serijala knjiga za najmlađe „Žuća Deset najuspešnijih tragača“ dobiće na poklon plišanu igračku, a pripremljene su i utešne nagrade za one koji ne budu dovoljno brzi.

Tokom radnog vremena knjižare (od 9.00 do 17.00) na popustu od 30% biće knjige iz edicije „Žuća: Žuća broji do 10“ i „Žućine omiljene boje“, pošto se ostale knjige iz ove edicije već nalaze na sniženju u knjižari.

U subotu, 14. aprila, od 11.00 do 13.00, gost Kluba knjižare biće Jasminka Petrović, jedna od najboljih i najviše nagrađivanih spisateljica za decu i mlade. U prvom satu druženja (od 11.00 do 12.00), koje je namenjeno predškolcima i mlađim osnovcima, Jasminka Petrović će čitati odlomke iz svoje knjige „Od čitanja se raste“ i razgovaraće s decom o njihovim omiljenim knjigama i o značaju čitanja, dok će od 12.00 do 13.00 potpisivati svoja izdanja.

Tokom radnog vremena knjižare (od 9.00 do 17.00) na popustu od 30% biće sve knjige Jasminke Petrović, među kojima su: „Od čitanja se raste“, „Sve je u redu“, „Leto kada sam naučila da letim“, „O mačkama, notama i bubama“ i mnoge druge.

U subotu, 21. aprila, od 11.00 do 13.00, domaćin u Klubu knjižari biće Simeon Marinković, osnivač Kreativnog centra i autor mnogobrojnih knjiga, među kojima je najpopularniji serijal o Ani i Mišku.

U prvom delu druženja (od 11.00 do 12.00) Simeon Marinković će čitati odlomke iz nove slikovnice za decu u uzrastu od četiri do šest godina – „Gužva u šumskoj školi“. Zatim će razgovarati s najmlađim čitaocima o tome kako nastaje knjiga, šta je posao pisca i o tome kako je on zavoleo knjige, dok će u drugom delu druženja potpisivati svoje knjige, među kojima izdvajamo višestruko nagrađivane „Stilske igre“.

Tokom radnog vremena knjižare (od 9.00 do 17.00) na popustu od 30% će biti knjige Simeona Marinkovića iz edicija „Šumske priče“, „Šta sve Ana zna“ i „Različak“.

U subotu, 28. aprila, od 11.00 do 13.00, gost Kluba knjižare biće talentovani ilustrator Aleksandar Zolotić, čije ilustracije krase brojna izdanja Kreativnog centra.

U prvom delu druženja (od 11.00 do 12.00), koje je namenjeno deci u uzrastu od šest do osam godina, posetioci će čuti priču Dobrice Erića „Priča duga tri lanca iz lovačkog ranca“, nakon čega će Aleksandar Zolotić crtati mališanima junake ove zanimljive poeme, razgovaraće s decom o tome šta je posao ilustratora i zašto su ilustracije nezaobilazni deo knjige za decu. U drugom delu druženja, od 12.00 do 13.00, Aleksandar Zolotić će zainteresovanim posetiocima nacrtati posvete u knjigama koje je on ilustrovao.

Tokom radnog vremena knjižare (od 9.00 do 17.00) na popustu od 30% će biti knjige Kreativnog centra koje je ilustrovao Aleksandar Zolotić: „Priča duga tri lanca iz lovačkog ranca“, „Svitac pšeničar i vodeničar“, „Put vetra“, „Muzičar s cilindrom i cvetom na reveru“ i „Lovac na maslačke“.