Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Huawei P20 Pro: vidite, iskusite, kreirajte…

Huawei P20 Pro: vidite, iskusite, kreirajte…

Kažu da pametni telefon nije dovoljno dobar za fotografisanje. Kažu da se ne može ozbiljno shvatiti u ovoj ulozi. Kažu da nećete moći da fotografišete kao profesionalac bez godina vežbanja i učenja. Nisu u pravu. Huawei P20 Pro je telefon sa revolucionarnim fotografskim mogućnostima, što znači da svako može da uslika sjajne fotografije. Jednim pritiskom na dugme.

Huawei P20 serija započinje novu mobilnu revoluciju – to su prvi telefoni koji ne samo da korisniku nude moćne alate, već mu i sugerišu kako da ih koristi. Telefoni koji brišu razliku koja je do sada razdvajala profesionalne fotografe i obične ljude.

Inženjeri kompanije Huawei su P20 Pro opremili revolucionarnom kamerom koja je nastala u sradnji sa kompanijom Leica, čime je postavljen potpuno novi standard u svetu mobilne fotografije. Sastoji se od tri sočiva i tri senzora koji zajedno stvaraju slike visokog kvaliteta koje su do sada bile izvan naših mogućnosti. Radi se o uređaju koji staje u vaš džep i u stanju je da uslika fotografije na koje bi bio ponosan i profesionalni fotograf sa skupocenom opremom.

Sa naprednim Huawei i Leica tehnoogijama, P20 Pro je dorastao zadatku čak i u najnepovoljnijim uslovima, za razliku od običnih pametnih telefona: čak i ako noću iz ruke slikate slabo osvetljenu uličicu, slike će biti jasne i oštre, omogućavajući vam da zauvek zapamtite raspoloženje tog trenutka.

Veliki raspon podešavanj otvora blende omogućava postizanje prirodnog, prelepog efekta zamućene pozadine koji je ranije bio moguć samo sa skupim SLR aparatima, takozvani bokeh, koji vašim fotografijama daje jedinstveni karkater i profesionalni izgled. Još jedna opcija koja ne samo da izdvaja Huawei P20 Pro među konkurencijom, već i otvara potpuno nove mogućnosti, je njegovo moćno 5x hibridno zumiranje. Zamislite koliko bi bolja bila fotografija retke ptice koju ste spazili na obližnjem drvetu prilikom jutarnje šetnje – sa bilo kojim drugim pametnim telefonom, ova predivna uspomena bi bila samo malena tačka u boji na zelenoj pozadini…

Ipak, kvalitet slike ne zavisi samo od alata. Konačni izgled poprilično zavisi od znanja i iskustva fotografa koji bira podešavanja kamere. Iako ovo deluje kao velika prepreka neometanoj kreativnosti, telefon P20 Pro vas oslobađa tih briga. Unutar ovog telefona imate najbolji alat za slikanje ali i nešto što će vam omogućiti kontrolisanje njegovih podešavanja: veštačku inteligenciju. Primena veštačke inteligencije u vašem telefonu od strane inženjera kompanije Huawei uporediva je sa dodavanjem profesionalnog fotografa da vam pomogne sa korišćenjem kamere. Ona prepoznaje scenu koju nameravate da uslikate, prisutne subjekte i uslove osvetljenja, i podešava optimalne parametre pre neg što prisnete dugme za slikanje.

Na rapolaganju vam je čak 20 tematskih programa, unapred priprmljena podešavanja parametara za slikanje noći ili u snegu, slikanje hrane, ljudi dok igraju, pejzaža, zalaska sunca, cveća ili životinja. Najbolja stvar je to što čak ne morate ni da ih odaberete – veštačka inteligencija će to uraditi umesto vas. Ali njena uloga se tu ne završava.

Vaš lični fotograf će vam sugerisati kako da odredite najbolji okvir slike i pobrinuti se da ne upropastite kadar u žurbi tako što ćete nakriviti kameru, a samim tim i sliku. Konačno ćete moći da prestanete da brinete o zamućenim sikama svojih prijatelja dok izvode trikove na biciklama ili skaču u vodu: veštačka inteligencija je u stanju da predvidi gde će se subjekat nalaziti u sledećem trenutku i unapred podesi fokus tačno na tu tačku. Ako želite da napravite video snimak, možete i u tome da očekujete pomoć. Algoritmi veštačke inteligencije obezbeđuju neverovatno efektivnu stabilizaciju video snimka, čak i kada se krećete.

Specijalne mogućnosti očekuju one koji vole da uspore vreme. P20 Pro je u stanju da snima u režimu Super Slow Motion koji vam omogućava da snimite predivne snimke raspršivanja kapljice vode, psa koji hvata frizbi ili pucanje balona.

P20 Pro je alat koji vam omogućava da vidite više i uslikate sve što želite, poništavajući razliku između profesionalaca i amatera. Sa ovim telefonom dobijate kameru koja vam nudi neverovatne mogućnosti i oslobađa vas razmišljanja o podešavanjima i parametrima. Sada možete da se fokusirate na ono što je zaista važno i što nijedna veštačka inteligencija nikada neće moći da uradi: beleženje emocija i sećanja u formi odličnih slika.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.