Naslovna » Izlasci » Festivali » Jazz Crawl Festival 2018
Jazz Crawl Festival 2018
Jazz Crawl Festival 2018

Jazz Crawl Festival 2018

U ponedeljak, 30. aprila od 21.00, povodom Međunarodnog dana džeza koji se obeležava svake godine širom sveta, na pet lokacija u Beogradu biće održan treći Jazz Crawl Festival.

Učestvovaće čak 25 eminentnih muzičara.

Jazz Crawl Festival zamišljen je u formi klupskog festivala specifičnog koncepta po kome je nekoliko gradskih klubova – ove godine to su Das Boot, Strogi centar, Klub književnika, Berliner i Jazz bašta – umreženo u jedinstveni događaj, veliki celovečernji jam session, a publika (crawleri) pozvana da tokom iste večeri poseti što više koncerata na različitim lokacijama.Za dž

Izvođači se, tom prilikom, planski rotiraju po klubovima dobijajući time mogućnosti da u okviru jedne večeri nastupe u različitim sastavima, pa je svaki koncert na festivalu jedinstveni događaj.

Jazz Crawl Festival – za jazz u klubovima!

Za ovogodišnje festivalsko izdanje oformljeni su specijalni džez kvinteti u kojima će nastupiti ukupno 25 profesionalnih džez muzičara različitih generacija među kojima su: Miloš Krsić, Aleksandar Jaćimović, Marko Đorđević, Uroš Stamenković, Veljko Vujčić, Ljuba Paunić, Luka Ignjatović, Dragan Milovanović i drugi, a priključiće im se i gošća iz inostranstva, Anna Lauvergnac.

Jazz Crawl Festival, nastao 2016. godine na inicijativu grupe beogradskih džez entuzijasta okupljenih oko udruženja Beogradski džez servis, ima za cilj afirmisanje klupskog muziciranja karakterističnog za džez i povratak džeza iz koncertnih dvorana u njegovo prirodno stanište – džez klubove.

Svi koncerti počinju u 21.00 a ulaz u klubove je slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.