Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Magnifico u Belexpocentru 15. aprila
Magnifico u Beogradu
Magnifico u Beogradu

Magnifico u Belexpocentru 15. aprila

Popularni slovenački kantautor Robert Pešut Magnifico (Manjifiko), tvorac hitova „Divna“, „Pukni zoro“, „Samo malo“ i drugih, nastupiće 15. aprila u Beogradu, u Belexpocentru.

Kao specijalni gost na koncertu pojaviće se Nikola Pejaković Kolja, glumac i scenarista filmova „Lepa sela lepo gore“, „Rat uživo“, „Ledina“ i hit serije „Vratiće se rode“, ali i režiser i autor pesmama kao što su „Haljinica boje lila“ i „I eto, udade se ti za konja“.

Pejaković ističe da se raduje gostovanju i sa ushićenjem govori o saradnji sa slovenačkim muzičarom:

– Magnifico je talentovan i dobar čovek. Čast mi je što ću da otpevam i odsviram nekoliko pesama sa njim u Beogradu. Kada je reč o snimanju pesme „Divna“, u Ljubljani, Robert je moju porodicu i mene ugostio upravo tako – divno. Čitava ekipa oko njega, njegov burazer Šac i saradnici, bili su divni, hvala im još jednom. Sve u svemu – divno. Vidimo se u Belexpocentru!

S obzirom na to da su Magnifico i Dragan Bjelogrlić dugogodišnji saradnici, neki od hitova iz serijala „Montevideo“ već su stekli status evergrina, što se dešava i sa numerom „Divna“.

Pored originalne verzije sa muzičarem Ogijem Radivojevićem, koja se može čuti u odjavnoj špici „Senki nad Balkanom“, ostvarenja koje je brzo osvojilo srca publike, kafanska verzija pesme sa Nikolom Pejakovićem zaživela je u samoj seriji, ali i van nje.

Kompoziciju prati emotivno izvođenje, melanholična melodija i stihovi koji vode u pravcu sevdaha. Sve zajedno najavljuje koncert pun emocija i dobre muzike koja se ne propušta.

Magnifico = humor, magija, moda, retro šik…

Robert Pešut Magnifico poznat je po prepoznatljivom humoru i poigravanju sa mnogim žanrovima, od popa i roka, preko elektra, do srpskog folka, o čemu svedoče njegovi hitovi. „Hir aj kam, hir aj go“ je bio tema jedne od kolekcija modnog maga Roberta Kavalija, a uspeh su postigle i „Silvija“, „Pismo kumu (Rambo Rambo)“, „Giv mi mani“ i mnoge druge pesme.

Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-disko šlagera i džeza.

Tokom dvadesetpetogodišnje muzičke karijere objavio je 11 albuma i postao poznato ime širom sveta. Njegov četvrti album, „Export/Import“ (2004), doneo mu je uspeh širom Evrope, a izdavačka kuća „Soni“ objavila ga je u čak 56 zemalja.

Najveću popularnost u Srbiji stekao je zahvaljujući muzici koju je radio za serijal „Montevideo“.

Ulaznice za beogradski koncert mogu da se nabave putem Eventim i „GigsTix prodajne mreže, po ceni od 1.190 RSD za parter i 1.790 RSD za VIP. (danubeogradu.rs)

https://www.youtube.com/watch?v=uU81t9kGReA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.