Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Musicology na Kalemegdanu: Koop Oscar Orchestra i Bokante
Musicology: Koop Oscar Orchestra
Musicology: Koop Oscar Orchestra

Musicology na Kalemegdanu: Koop Oscar Orchestra i Bokante

Koop Oscar Orchestra i „world music super band“, Bokante, zatvoriće drugu sezonu serijala Musicology koncertima u klubu Bitefartcafe Summer Stage.

Druga sezona koncertnog serijala Musicology lagano ulazi u završnicu, a finalni pečat će ostaviti švedska atrakcija Koop Oscar Orchestra (ex Koop) 24. juna, i Bokante – world music i džez super bend, 26. jula, dok još jedno ime za sada ostaje tajna.

Kako ovi datumi već duboko zalaze u leto, intimna atmosfera po kojoj je Musicology prepoznatljiv, premestiće se u klub među kalemegdanskim zidinama, Bitefartcafe Summer Stage.

Musicology: Koop Oscar Orchestra

Nekadašnji član proslavljenog elektro jazz dua Koop, Oscar Simonsson, ponovo nam stiže u Beograd sa svojim novim sastavom Koop Oscar Orchestra.

Glavna misija Koop Oscar Orchestra se potpuno poklapa sa parolom Musicology festivala, koja propagira slavljenje veličine muzike – uživo.

Kako Simonson kaže, živi nastupi mogu da povežu ljude bolje nego bilo šta drugo. Koop Oscar Orchestra će na nastupu 24. juna svirati pesme koje je Simonsson napisao za Koop, zajedno sa novim, neobjavljenim materijalom.

– Suština muzike je da napravite zajednički zvuk. Svi oni usamljeni ljudi na sceni s laptopovima, koji se pretvaraju da nešto rade, u meni izazivaju tugu – kaže Oscar Simonsson.

Musicology: Bokante

Musicology: Bokante (foto: Francois Bisi)
Musicology: Bokante (foto: Francois Bisi)

Snarky Puppy, planetarno poznat džez bend i dobitnik Gremi nagrada, rasadnik je muzičara u inovativne nove projekte.

Iako publika priželjkuje dolazak trenutno najpoznatijeg džez benda na svetu, Bokante će vas podsetiti zašto Snarky Puppy nosi tu titulu. Osnivač legendardnog Snarkija, Michael League, pokrenuo je World Music i džez super band – Bokante.

Oni će 26. jula u Beogradu nastupiti u letnjem klubu Bitefartcafe, na Kalemegdanu.

– Iako je bend multilingvalan, multinacionalan i multigeneracijski, povezani smo međusobno kao muzičari i kao ljudska bića. Upravo je ta kombinacija naših različitih intuicija i mentaliteta ono što stvara prijemčiv zvuk koji može da dođe do srca publike širom sveta – ističe Michael League.

Od stvaranja benda do načina izvođenja muzike, Bokante je ono što priželjkujemo da vidimo u svetskoj zajednici: povezanost, jedinstvo i ljubav, stvari koje otkrivamo samo ako razmenjujemo svoje vrednosti, a muzika je taj univerzalni jezik koji svi razumemo.

Karte za Koop Oscar Orchestra su u prodaji preko tiketing mreža Eventim i DD Tickets.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.