Naslovna » BG servis » Počeo upis u osnovne škole
Upis u osnovne škole
Upis u osnovne Å¡kole

Počeo upis u osnovne škole

Do 31. maja trajaće upis u osnovne škole za školsku godinu 2018/19. U 202 osnovne škole u Beogradu očekuje se da bude upisano između 15.000 i 16.000 prvaka u septembru.

U naredna dva meseca potrebno je da roditelji podnesu zahteve školama koje su spremne za upis, dok je naknadni rok za upis od 20. avgusta.

Upis u osnovne škole – info

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. godine do 29. febuara 2012. godine.

Zahtevi za upis predaju se kod sekretara škole svakog radnog dana kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole.

Prilikom upisa potrebno je da roditelji ponesu izvod iz matične knjige rođenih (besplatni su; može i fotokopija i primaju se izvodi stariji od šest meseci), prijava boravka, potvrda lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrda predškolske ustanove.

Potvrde za školu uredno će se izdavati bez obzira na dugovanja roditelja prema vrtićima.

Za narednu školsku godinu do 1. februara stigla su 1.964 zahteva za upis prvaka u škole kojima deca teritorijalno ne pripadaju.

Više od polovine njih zainteresovano je za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu, na Novom Beogradu ili Paliluli, iako ne žive na ovim opštinama.

U ove tri opštine škole sa najvećim brojem zahteva su OŠ „Jovan Ristić“ na Paliluli sa 95, OŠ „Lazar Savatić“ sa 85 u Zemunu i OŠ „Radoje Domanović“ sa 48 zahteva na Novom Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.