Naslovna » Izlasci » Šesti Rakovički karneval
Rakovički karneval
Rakovički karneval

Šesti Rakovički karneval

Šesti međunarodni Rakovički karneval biće održan 14. i 15. aprila. Karnevalske grupe tradicionalno će prodefilovati delom ulice Patrijarha Joanikija na Vidikovcu.

Prvog dana (subota, 14. april od 15.00), planirano je održavanje dečije karnevalske povorke. Tog dana, karnevalskom trasom prodefilovaće više od 50 karnevalskih grupa rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola.

Žiri će birati najbolje karnevalske grupe koje će predstavljati Opštinu Rakovica na karnevalima u zemlji i inostranstvu.Za dž

Drugog dana (nedelja, 15. april od 12.00) održaće se Međunarodni karneval, kada će prodefilovati više od 50 grupa iz zemlje i inostranstva.

Rakovički karneval 2018 – gosti

Gosti manifestacije Rakovički karneval tradicionalno će biti grupe iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Rusije i Italije, tj. Venecije, a po drugi put će nastupiti karnevalska grupa sa Arube.

Prvi put na Rakovičkom karnevalu će nastupiti karnevalske grupe iz Kipra i Bolivije, dok će karnevalsku grupu imati i Ambasada Malezije u Beogradu.

Gosti Rakovičkog karnevala i ove godine će biti predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova gde je Rakovica dugogodišnji član.

Delegaciju FECC-a, tokom posete Rakovičkom karnevalu i ove godine će predvoditi predsednik te organizacije Holanđanin Henri van der Kron. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.