Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Šta veštačka inteligencija zaista može?

Šta veštačka inteligencija zaista može?

U subotu, 14. aprila 2018. u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, na digitalnu konferenciju eMagine dolazi Christian Heilmann, Senior Program Manager u kompaniji Microsoft i renomirani predavač i ekspert u oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja.

Kako mašinsko učenje i veštačka inteligencija mogu pomoći ljudima i zameniti nas u određenim poslovima, zašto su AI, Internet of Things i Blockchain reči u žiži interesovanja i zašto unose toliko kontroverzi kako u svetu tehnologije, tako i sve češće u svakodnevne živote?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja posetioci će čuti na predavanju Chrisa Heilmann-a „AI – kako je upotrebiti u našu korist?“, tokom kojeg će Chris pokušati da demistifikuje šta tehnologija zaista može, a šta ne, i na koji način treba pristupiti veštačkoj inteligenciji. U svojim predavanjima Chris voli da kaže da „samo zato što smo u mogućnosti da kreiramo svog sarkastičnog asistenta robota, ne znači da to  treba i da uradimo. Ne zato što će roboti prevladati svetom, nego zato što ne treba da dozvolimo da naši pomoćnici roboti imaju ljudske osobine, jer za to imamo ljude”.

Christian najveći deo svog vremena posvećuje edukaciji, pisanju i deljenju znanja na brojnim konferencijama širom sveta. Autor je nekoliko knjiga o JavaScript-u i Priručnika Developer Evangelism.

Više informacija i agendu možete naći ovde http://emagine.rs/schedule/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.