Naslovna » Izlasci » Sport » Synchro Stars 2018 u Beogradu
Synchro Stars 2018 u Beogradu
Synchro Stars 2018 u Beogradu

Synchro Stars 2018 u Beogradu

Synchro Stars 2018, prvo regionalno takmičenje u sinhronom plivanju biće održano u nedelju, 22. aprila od 17.00, u SRC „Novi Beograd“.

Ovo je takmičenje za plivačice od osam do deset godina, a u okviru manifestacije, prvi put u Srbiji, biće uvedena i posebna takmičarska kategorija – „Beginners“, namenjena početnicima kojima će ovo biti prvi izlazak na takmičenje.

Domaćin takmičenja Synchro Stars je naš višestruko nagrađivani Klub za sinhrono plivanje „Novi Beograd“, koji će osim brojnih klubova iz Srbije, ugostiti i takmičare iz Slovenije, Turske, Bugarske i Hrvatske.

Sinhrono plivanje

Sinhrono plivanje je neobičan spoj plivanja, akrobatike i baleta. Kada jednom uđu u bazen, devojčice otkrivaju jedan potpuno novi svet: sastavljen od melodija, gracioznih pokreta i emocija. To je sport koji se brzo zavoli.

Treniranjem se stiče snaga za mnogobrojna „izbacivanja iz vode“, koja su rezultat snage i koordinacije pokreta i osnov ovog sporta. Osim što jača kapacitet pluća, lepo oblikuje mišiće, a zglobove čini gipkim, trening umetničkog plivanja raduje devojčice i estetskom komponentom, jer se oblače lepi kostimi i prave zanimljive frizure.

Stručnjaci kažu da ovaj sport jača kičmu i srce, ali i odlično utiče i na razvoj zapažanja, brzinu mišljenja, sposobnost organizovanja, kreativnost i timski rad, jer pored solo nastupa devojčice nastupaju i u grupi, gde su upućene jedna na drugu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.