Naslovna » Izlasci » Sport » 21. Beogradska rolerijada Plus: Beograd na točkićima!
Beogradska rolerijada Plus
Beogradska rolerijada Plus

21. Beogradska rolerijada Plus: Beograd na točkićima!

U subotu, 9. juna od 10.00, biće održana jedinstvena porodična manifestacija na točkićima – 21. Beogradska rolerijada Plus.

21. Rolerijada neće biti održana 9. juna kako je bilo predviđeno u centru Beograda, zbog najavljenog pogoršanja vremena.

Planirano je dosta izmena u odnosu na prošlu godinu, a potrebno je i da se prijavite što pre za Porodičnu zonu jer je broj takmičara po trkama i dalje ograničen.

21. Beogradska rolerijada Plus: Porodična zona

Prva takmičarska zona okuplja čitave porodice koje vole rekreaciju na točkićima.

U okiru ove zone, ove godine se voze roleri, trotineti, triciklići, biciklići guralice (bez pedala) i biciklići na 4 točka Najveći broj trka se održava na ulici, na trgu Republike, oko pešačkih ostrva. Samo dve trke na rolerima i trotinetima (za stariju decu), voze se od trga Republike, Vasinom do okretnice i nazad do cilja na trgu Republike.

Otvaranje je u 10.15, a prva trka ove zone počinje već u 10.30.Za dž

21. Beogradska rolerijada Plus: Hokej zona

U Vasinoj ulici, biće postavljen teren gde će se odžati turnir u hokeju na rolerima. Turnir počinje u 10.00 i traje do 13.30.

Ovo je turnir za juniore po IIHF pravila 3 na 3 plus golmani. Jedna utakmica traje 18 minuta.

Predstavnici klubova organizovaće za mlađe vozače rolera, besplatne časove osnovnih elementata iz hokejaškog sporta – vođenje paka i šutiranje na gol. Nije potrebno prijavljivanje.

21. Beogradska rolerijada Plus: Poligon zona

U Vasinoj ulici (bliže Studentskom trgu), biće postavljen biciklistički i trotinet poligon, gde će takmičari pokazivati spretnost i brzinu u vožnji zadatom trasom sa preprekama.

Ove godine će biti postavljen poligon za takmičenje na trotinetima, zbog ogromnog interesovanja dece. Takmičenje traje od 10.00 do 13.00, a takmičiće se deca od sedam do 12 godina.

21. Beogradska rolerijada Plus: Slalom zona

Članovi Beogradskog skijaškog kluba organizovaće slalom sa Terazija kroz Kolarčevu ulicu od 9.30 do 16.00.

Takmičenja će se održati za decu od sedam do 16 godina i za starije od 16 godina. Posebno će biti nagrađeni dečaci a posebno devojčice.

21. Beogradska rolerijada Plus: Zabavna zona

Na bini na Trgu republike biće organizovano takmičenje najboljih dance klubova iz Srbije pod nazivom Belgrade Dance Fusion 2.

Učesnici će biti najbolji i najtrofejniji plesači, osvajači nacionalnih, evropskih i svetskih medalja u plesnim stilovima kao što su: open, moderan, savremeni, salsa, show, akrobatika, hip hop, break dance, freestyle, jazz, art, mjuzikl, cheerleading, disco, street style, kapoera.

Hiljadu plesača takmičinje se tog 9. juna od 9.00 do 21.00.

***

Prijavljivanje za sve trke je na OVOM LINKU. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.