Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća: Korak u budućnost
Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća
Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća

62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća: Korak u budućnost

Od 21. do 25. maja u halama Beogradskog sajma biće održan 62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća sa više od 100 noviteta, ekskluziviteta, inovacija, premijera…

Pod sloganom „Korak u budućnost“ jedno od standardnih merila uspešnosti Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća jeste i broj inovacija, premijera, noviteta i ekskluziviteta sa kojima izlagači izlaze pred posetioce i stručnu javnost. Poslednjih godina taj broj najavljenih noviteta ustalio se na oko 100, od čega se, po pravilu, oko polovine odnosi na domaće kompanije.

Najavljeni noviteti odnose se na široku lepezu tehničkih i tehnoloških sektora.

Među najpropulzivnije svakako spadaju pomaci u 3D tehnologijama. Novitete u ovom sektoru, pored ostalih, najavile su mnoge firme iz regiona i Srbije.

Novitete u najrazličitijim oblastima primene robota i dostignuća u sektoru CNC mašina predstaviće firme iz cele Evrope.

Nije zapostavljena ni industrijska primena laserskih tehnologija, a nekoliko kompanija najavilo je prezentaciju opreme za elektrostatičko farbanje prahom (plastifikaciju).

Najavljene su i zanimljive prezentacije štednje energije, recikliranja u oblasti plastične i šumske insustrije i dr.

Posetioci će moći da vide razne demonstracije alata i mašina, ispitivanja kao i premijernih izlaganja mašina u Srbiji.

Novosti i inovacije koje će firme, učesnice Sajma tehnike 2018, predstaviti na štandovima i u drugim programima u formi iznenađenja nisu deo ove najave. Ali su dodatni razlog i za obične i stručne posetioce i za stručnu javnost u celini da temeljno obiđu sve što će im 62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća ponuditi.

Zanimljivo je i da povodom ovog Sajma tehnike i tehničkih dostignuća, Centar za promociju nauke i Beogradski sajam zajednički organizuju posetu učenika iz nekoliko škola širom Srbije.

Kao deo aktivnosti Centra unutar evropskih projekata Creations i Hypatia, finansiranih kroz program Horizont 2020, učenici iz Beograda, Ruskog Krstura, Pejkovca i Žitorađe biće u prilici da se upoznaju sa radom i rezultatima naučnih istraživača i stručnjaka čiji se proizvodi i tehnološka rešenja predstavljaju na ovom sajmu.

Svojevrsni doprinos dualnom obrazovanju u Srbiji zasnovan je na praksama koje se razvijaju širom Evrope, a u koje je Centar za promociju nauke uključen kao inicijalni partner. (danubeogradu.rs)

62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća: – info

Mesto: Beogradski sajam; hale 1, 1A, 2A, 2Bm, 2C, 3, 3A i otvoreni prostor
Radno vreme: 21-24. maj od 10.00 do 18.00; 25. maj od 10.00 do 17.00

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.