Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ansambl „Aleksandrov“ ispred Hrama Svetog Save

Ansambl „Aleksandrov“ ispred Hrama Svetog Save

U subotu, 23. juna od 20.30, na platou ispred Hrama Svetog Save nastupiće ruski ansambl „Aleksandrov“.

Prvi put pod otvorenim nebom i jedinstvenom scenografijom nastupiće ansambl „Aleksandrov“ u punom sastavu od 105 članova. Takav nastup na otvorenom, koji će uključiti hor, orkestar i balet, kod nas nikada nije održan.

Ulaznice za ovaj koncert se ne plaćaju.

(U prvom saopštenju organizatora dan održavanja koncerta bio je 24. jun, ali je došlo do izmene pa će koncert biti održan dan ranije.)

Ansambl „Aleksandrov“ – 90 godina postojanjaZa dž

Najveći vojni ansambl Rusije 12. oktobra ove godine obeležiće 90 godina postojanja, tokom kojih je osvojio srca miliona ljudi i stekao poštovaoce širom sveta.

Jedan od parkova u centru Beograda, u kom se nalazi spomenik caru Nikolaju II Romanovu, od prošle godine nosi ime po čuvenom ruskom ansamblu.

Uvek kada ansambl „Aleksandrov“ nastupa, bude se posebne emocije kod naših sugrađana jer je ovaj ansambl jedan od nastupa u našoj zemlji imao za vreme sankcija, a jedan odmah posle bombardovanja 1999. godine.

Ansambl „Aleksandrov“ u svom obimnom repertoaru ima više od dve hiljade dela – narodne i vojne pesme i igre, pesme domaćih autora, duhovna muzika, klasična dela ruskih i stranih kompozitora.

„Aleksandrov“ je 1937. godine dobio diplomu Međunarodne izložbe u Parizu gran-pri, 1964. godine nagradu „Zlatni diskovi“ za rekordne tiraže gramofonskih ploča francuske firme „Šar di Mond“, 1974. godine holandski N.O.S. i 1961. godine „Zlatni diskbol“ od Francuske akademije za najbolju ploču godine.

Ansambl „Aleksandrov“ je čudesan spoj različitih žanrova i stilova u umetnosti. Hor ansambla je priznat kao jedan od najboljih muških horova sveta.

Plesna grupa sa svojim energičnim numerama na sceni, sa ponosom održava visok nivo koreografske umetnosti koju je stekao „Aleksandrov“. Uspesi hora, njegovih solista i plesne grupe umnogome zavise od prilagodljivog i skladnog zvuka orkestra, koji je jedinstven po svom sastavu.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.