Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Bazar socijalnih preduzeća Bazar pazar – kupuj sa svrhom
Bazar socijalnih preduzeća Bazar pazar - kupuj sa svrhom
Bazar socijalnih preduzeća Bazar pazar - kupuj sa svrhom

Bazar socijalnih preduzeća Bazar pazar – kupuj sa svrhom

U subotu, 5. maja od 11.00 do 18.00, u Cafeu 16 (Gospodar Jovanova 46) biće po prvi put organizovan bazar socijalnih preduzeća, Bazar pazar – kupuj sa svrhom.

Na Bazaru će svoje proizvode izložiti i prodavati socijalna preduzeća iz Beograda i okoline, a sav prihod od prodaje ide organizacijama izlagačima tj. za pružanje psihosocijalne podrške korisnicima ovih organizacija.

Cilj ove manifestacije je edukacija, promocija i unapređenje socijalnog preduzetništva u Srbiji, a samim tim i povećanje društvene koristi i doprinos zajednici.

Učesnici bazara su socijalno preduzeće Herc&DO, Kreativni studio Kvart, Udruženje Naša kuća, EHO krojačka radionica Novi Sad, Socijalno preduzeće Bombooz, Socijalno preduzeće Koba Yagi Toys, Udruženje Evo ruka, Udruženje Nova vizija Kikinda, Udruženje građana Videa, Caritas Šabac, Udruženje Zračak Valjevo, Nanin recept s juga Vranje i Centar za mame.Za dž

Café 16 je takođe socijalno preduzeće koje mladima iz Svratišta pruža obrazovanje i praksu za ugostiteljske poslove.

Osim širokog asortimana dekorativnih i upotrebnih predmeta, kao i domaćih prehrambenih proizvoda, posetioci će moći da učestvuju u interesantanom programu osmišljenom specijalno za ovu priliku i to potpuno besplatno.

Neke od aktivnosti koje su pripremljene su:
• informativni psihološki testovi sa tumačenjem – biće dostupni posetiocima tokom celog dana;
• 14.00 – Art & Therapy – likovna radionica koju će držati Pavle Bugarski – akademski slikar;
• 16.00 – Redesign – inkluzivna modna revija odevnih predmeta EHO krojačke radionice.

Organizatori sajma Bazar pazar – kupuj sa svrhom su Udruženje za podršku ljudima sa neurozom „Herc“ uz podršku Caritasa Srbije i Smart Kolektiva. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.