Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija i Jorum Son
Jorum Son (foto: Marco Borggreve)
Jorum Son (foto: Marco Borggreve)

Beogradska filharmonija i Jorum Son

Korejska pijanistička zvezda, Jorum Son, nastupa sa Beogradskom filharmonijom pod upravom dirigenta Hauarda Grifitsa, u petak, 18. maja od 20.00.

Publika u Kolarčevoj zadužbini imaće jedinstvenu priliku da čuje retko izvođeni Dvoržakov Koncert za klavir i orkestar, pored „Podnevne veštice“ istog kompozitora i Šubertove 3. simfonije.

Veoma popularna među internacionalnim orkestrima, Jorum Son redovno sarađuje i sa istaknutim dirigentima poput Valerija Gergijeva i Dmitrija Kitajenka.

Umeće korejske umetnice nagrađivano je i na čuvenom konkursu Čajkovski, a pored toga što je hvali svetska kritika, uzbudlјivim nastupima privlači pažnju publike širom sveta.

Pred beogradskom publikom izvešće gotovo nepoznati Dvoržakov klavirski koncert, što izaziva veliku radoznalost i među muzičarima Beogradske filharmonije koji ovo delo izvode prvi put.

Program počinje „Podnevnom vešticom“ Dvoržaka u kojoj oboa „glumi“ neposlušno dete, a orkestar majku koja mu preti pričom o veštici.

Dvoržak je i jedan od kompozitora koji se divio Šubertovom stvaralaštvu, čija Simfonija br. 3 kruniše program ovog koncerta Beogradske filharmonije.

Sto ulaznica za stajanje mogu se kupiti sat vremena uoči početka na blagajni Kolarca. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.